• 25 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Αυτούς έως πότε θα τους αφήνετε να πετάνε όπου τους αρέσει;; «Αερομαχίες» ακόμα και στο Λιβυκό Πέλαγος από τουρκικά F-16

Vinkmag ad

Κορυφώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι οι οποίοι επέκτειναν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στο Λιβυκό Πέλαγος νότια της Κρήτης – Δέκα υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά – Οι οκτώ έγιναν σε διάστημα είκοσι λεπτών – Σε ύψος 5.000 ποδών πέταξαν πάνω από τη Χίο
Τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά και νοτίως της Κρήτης (Λιβυκό πέλαγος), όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και παρά τις ρητές αναφορές στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης: 16 μαχητικά F-16 εκ των οποίων τα εννέα ήταν οπλισμένα! Tα 11 τουρκικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμούς και τα πέντε μεμονωμένα.

Συνολικά, καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου -οι 36 από τα μαχητικά- σε κεντρικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος (Νότια Κρήτης).

Δέκα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16 πάνω από τον Αρχάγγελο Ρόδου -μία από ζεύγος και μία από μεμονωμένο-, το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς,τη Γρυλούσα, Ανθρωποφάγους, τους Φούρνους, τις ΝΑ και ανατολικές ακτές της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Οι υπερπτήσεις αναλυτικά

Νωρίς το απόγευμα, στις 16:04 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα μενονωμένο μαχητικό, πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τον Αρχάγγελο στο νησί της Ρόδου στα 15.000 πόδια.

Οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώθηκαν δύο ώρες αργότερα καθώς μέσα σε διάστημα 20 λεπτών τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε άλλες οκτώ υπερπτήσεις ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης. Στη Χίο μάλιστα τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις στα 5.000 πόδια!

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση:
-στις 18:29 πάνω από το Φαρμακονήσι στα 29.000 πόδια,
-στις 18:30 πάνω από τους Λειψούς στα 28.000 πόδια,
-στις 18:31 πάνω από τους Αρκιούς στα 27.000 πόδια και πάνω από τη Γρυλούσα στα 27.000 πόδια.

Επίσης, υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 18:32 πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 27.000 πόδια,
-στις 18:33 πάνω από τους Φούρνους στα 27.000 πόδια,
-στις 18:39 πάνω από τις ανατολικές ακτές της Χίου στα 5.000 πόδια και
-στις 18:49 πάνω από τη νοτιοανατολική Χίο στα 10.000 πόδια

Loading

  Read Previous

  Σκύλος κάθεται στον τάφο του αφεντικού του εδώ και ημέρες!

  Read Next

  Ιερέας… Φόρτωσε τον επιτάφιο σε αγροτικό και έκανε περιφορά στο χωριό (βίντεο)

  One Comment

  • πολλες αεροβολτες και εξοδα καυσιμων ασκοπα!

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular