Η άγνωστη ιστορία στα Μάταλα πίσω από ένα θρυλικό τραγούδι – Δείτε το βίντεο!
Το τραγούδι των Ματάλων έχει γίνει βίντεο, που μάλιστα είναι από τα πλέον δημοφιλή στο διαδίκτυο…matala-tragoudi

Η Joni Mitchell διανύει πλέον το 71ο έτος της ηλικίας της και έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Παραμένει όμως ένα θρύλος στο τραγούδι, το ποιοτικό διεθνές τραγούδι, καθώς με τη φωνή και τις δημιουργίες της μεγάλωσαν οι σημερινές «μέσες γενιές».

Το 1970, απογοητευμένη από έναν έρωτά της, βρέθηκε στα Μάταλα, μαζί με μια φίλη της, την Πηνελόπη. Συνεπαρμένη από τον νέο κόσμο που διαμορφωνόταν στις προϊστορικές σπηλιές της παραλίας, όπου πλέον ζούσαν δεκάδες άνθρωποι, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες, ζει μια νέα πραγματικότητα, που για την ίδια ήταν λύτρωση και ταυτόχρονα νέα εκκίνηση. Τη νέα της πραγματικότητα θα εκφράσει ένας νέος έρωτας με έναν χίπι που ζούσε στην περιοχή, τον Cary. Από το νέο αυτό συναίσθημα θα προκύψει ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια, με τίτλο, Carrey.

Η Joni Mitchell, η γλυκιά φωνή, που έκανε τους νέους της εποχής, αλλά και της δεκαετίας του 1980 να «ταξιδέψουν» με τη μουσική της, συμβάλλει με το τραγούδι, που γίνεται παγκόσμια επιτυχία, να γνωρίσουν τα Μάταλα εκατομμύρια άνθρωποι, περισσότεροι ίσως κι από αυτούς που τα γνώρισαν μέσω του κινήματος των χίπις.

Σήμερα, στα 71 χρόνια της, η Mitchell δεν τραγουδάει πλέον αλλά δημιουργεί ζωγραφίζοντας. Δεν ξεχνά όμως τη νεανική περιπέτεια στα Μάταλα, που της έδωσαν μια διεθνή επιτυχία. Μόλις χθες μίλησε για όσα έζησε και ένιωσε πριν 44 χρόνια στη νότια παραλία της Κρήτης, σε μια συνέντευξή της στις σελίδες πολιτισμού της The Wall Street Journal.

Το τραγούδι των Ματάλων έχει γίνει βίντεο, που μάλιστα είναι από τα πλέον δημοφιλή στο διαδίκτυο, ακόμα και από τους χρήστες μικρότερων ηλικιών. Δείτε το βίντεο του Julian Davies με έμπνευση το τραγούδι αυτό και εικόνες από τα Μάταλα…

 

Πηγή: candianews.gr