Αγωγή ραδιοφωνικού παραγωγού για την (μη) βάπτιση της κόρης του
kolimpithra

Αγωγή εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, κατέθεσε ένας πολύ γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός της Λάρισας, καθώς όπως ισχυρίζεται η σύζυγος του με την οποία ακολουθούν πλέον χωριστούς δρόμους, δεν επιτρέπει τη βάπτιση της οκτάχρονης κόρης τους.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η πρώην σύζυγος αλλά και η οικογένεια της, προβάλλουν συνεχώς διάφορες δικαιολογίες για την αναβολή της εκκλησιαστικής λειτουργίας, με αποτέλεσμα ο πατέρας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ώστε με αίτημα του να ζητήσει τη διαταγή της βαπτίσεως από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας αλλά και την επιμέλεια του μικρού παιδιού.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στο δικόγραφο της αγωγής που βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz:

«Μεγάλο θέμα ήταν η βάφτιση του παιδιού αφού και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καθώς τόσο εκείνη όσο και οι δικοί της προέβαλαν διάφορες δικαιολογίες για την αναβολή της. Το παιδί μεγάλωνε και οι υποψήφιοι νονοί όλο και απορρίπτονταν ενώ ταυτόχρονα οι γονείς της την περίοδο εκείνη πριν χωρίσουμε είχαν αναλάβει τη βάφτιση άλλου παιδιού και μάλιστα ζητώντας δανεικά από εμάς για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μυστηρίου. Το μεγάλο σοκ ήρθε όταν μου ανακοίνωσε η εν διαστάσει σύζυγός μου πως στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον της και μάλιστα πρώτου βαθμού υπάρχουν μέλη που δεν έχουν βαφτιστεί ποτέ. Μετά την αποχώρηση της Ν… από την οικία μας κινήθηκα να ζητήσω την βοήθεια της εκκλησίας ώστε να καταφέρω να βαφτιστεί το παιδί. Επισκέφθηκα τόσο τη Μητρόπολη Λάρισας όσο και τη Μητρόπολη Βόλου όπου και υπάγομαι για να εισπράξω την ίδια απάντηση πως δεν μπορώ να βαφτίσω το παιδί μου χωρίς τη συναίνεση της μητέρας του, παρά μονάχα με δικαστική απόφαση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Ιερέας της ενορίας της εν διαστάσει συζύγου μου καθώς επισκέφθηκε την οικία της χωρίς όμως να καταφέρει να τους μεταπείσει.

Επειδή πρέπει να διατάξετε την βάπτιση της κόρης μας με τους εκκλησιαστικούς ορθόδοξους κανόνες ορθόδοξους κανόνες σας αιτούμαι να γίνει αυτή στην εκκλησία της Παναγίας στον Αετόλοφο Αγιάς τον τόπο καταγωγής μου».

Στην αρχή της αγωγής του, ο πρώην δημοσιογράφος περιγράφει με λεπτομερή τρόπο τις καταστάσεις τις οποίες ισχυρίζεται ότι βίωσε από τα πρώτα στάδια της σχέσης του με τη σύντροφο του αλλά και αργότερα κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, που προκάλεσαν εν τέλει και τα οριστικά ρήγματα στην κοινή συμβίωση τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε το ereportaz, ο ραδιοφωνικός παραγωγός αναφέρει ακόμη το αρνητικό αντίκτυπο που είχε και ο ρόλος του οικογενειακού περίγυρου της εναγομένης, διότι σύμφωνα με τη μαρτυρία του καταγγέλλοντα, από την αρχή δεν μπορούσαν να αποδεχθούν τη γέννηση της κόρης του ζεύγους και τους προέτρεπαν να προβούν στην διαδικασία της άμβλωσης.

Εν συνεχεία, όπως ισχυρίζεται ο ενάγων, ενώ βρίσκονταν πλέον σε διάσταση με τη σύζυγο του, διάφορα άλλα περιστατικά σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων βίας και προπηλακισμού εναντίον του. Το τελευταίο επεισόδιο όπως αναγράφεται στην αγωγή, έλαβε χώρα το βράδυ των Φώτων του 2014 όταν και δέχτηκε επίθεση με ρόπαλο αρχικά από τον πρώην πεθερό του και κατόπιν με τη συμμετοχή και του υιού του, ενώ παρούσα στο σκηνικό που διαδραματίστηκε ήταν και η εν διαστάσει σύζυγος του. Μάλιστα τότε νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω των ισχυρών χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι που συνοδεύτηκε με σπάσιμο των δαχτύλων του χεριού του.

Ένα ακόμη ζήτημα που καταθέτει ο πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός και έχει προκαλέσει τελευταία την έντονη ανησυχία του είναι το άγχος που βλέπει στη συμπεριφορά της κόρης του από το γεγονός της άφιξης του νέου συντρόφου στη ζωή της μητέρας της.

Στο τέλος της αγωγής, ο πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός αιτείται ώστε να αναλάβει ο ίδιος την επιμέλεια της οκτάχρονης κόρης του αλλά επιπλέον ζητά από την Πολιτεία να προβεί σε διαταγή για την τέλεση της βάφτισης της κόρης του, η οποία επανειλημμένως ζητά από τον πατέρα της τον λόγο για το οποίο δεν έχει και εκείνη όπως όλα τα υπόλοιπα παιδάκια, νονούς.

 

www.ereportaz.gr