Αγωνία για τον Βαγγέλη – Τι θα δείξει η ΕΔΕ;;;Έρχονται νέες αποκαλύψεις;;;
vaggelis

Ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων – Πρωτοβουλία των διαδικτυακών φίλων του 20χρονου αγνοούμενου φοιτητή

Αύριο το πρωί συγκεντρώνονται έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά για να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού του
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία ολοκληρώνεται σήμερα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση κλιμακίου του ΕΛΟΓ Δήμητρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που ξεκίνησε την Τρίτη για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ίδρυμα και αν όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί βασανιστηρίων του 20χρονου φοιτητή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το πόρισμα αναμένεται να συνταχθεί και να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες γεγονός που πολύ πιθανόν να συντελέσει στην αποκάλυψη πτυχών της περίεργης αυτής υπόθεσης εξαφάνισης του φοιτητή που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ελπίζοντας ότι στο τέλος θα βρεθεί.

Όπως είχε πρώτο αποκαλύψει το protothema.gr, ο επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Νομικός Σύμβουλος, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας. «Σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό κι από όποιον άλλο χρειαστεί προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα», είχε πει, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την Αστυνομία προκειμένου να δοθεί επιτέλους ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του αγνοούμενου φοιτητή.

Την ίδια ώρα μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα από το «σαφάρι» εντοπισμού του Βαγγέλη από την ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη στην Αθήνα έδωσε μία νέα διάσταση στην υπόθεση αναζήτησης καθώς φαίνεται πως ο Βαγγέλης με κάποιο τρόπο που κανείς δεν γνωρίζει έφτασε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα. Η αρχή έγινε με τη μαρτυρία μίας γυναίκας η οποία ενημέρωσε τον ιδιωτικό ερευνητή ότι είδε τον νεαρό φοιτητή στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά να ζητά οικονομική βοήθεια προκειμένου να γυρίσει σπίτι του. Η ομάδα του γνωστού ντετέκτιβ σάρωσε την περιοχή ενώ βέβαια δεν άφησε γωνιά της Αθήνας περιμετρικά του κέντρου και όχι μόνο που να μην ερευνήσει για την πιθανότητα συλλογής στοιχείων ή μαρτυριών ανθρώπων που ίσως να είχαν δει τον Βαγγέλη και να μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται όταν ιδιοκτήτρια καφέ στο κέντρο της Αθήνας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου θα αποκαλύψει μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του protothema.gr ότι ο Βαγγέλης πέρασε από το μαγαζί της, ρακένδυτος, ταλαιπωρημένος, πεινασμένος και ζήτησε τη δική της βοήθεια. Η ίδια θα πει ότι τον αναγνώρισε εκ των υστέρων αλλά θα εκφράσει τη βεβαιότητα ότι ήταν εκείνος. Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και προβάλλεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τηλεοπτικούς σταθμούς στην προσπάθεια ανάδειξης της συγκλονιστικής μαρτυρίας αυτής που ενισχύει την πεποίθηση που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που παρακολουθεί την υπόθεση ότι ο Βαγγέλης πρέπει να είναι στην Αθήνα.

Κινητοποίηση μέσω Facebook

Στο μεταξύ χθες αποφασίζεται από την ομάδα φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο ότι θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό στον Πειραιά ενώ με την ανακοίνωση που γίνεται καλούν όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του να δώσουν το «παρών» και να βρεθούν εκεί. Η ανταπόκριση συμμετοχής είναι πέρα από κάθε προσμονή και όπως φαίνεται πολύς θα είναι ο κόσμος που θα βρεθεί εκεί και θα προσπαθήσει με τον τρόπο αυτό να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του και την αγωνία του για τον εντοπισμό του Βαγγέλη. Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε τη συγκίνηση της οικογένειας που βλέπει ότι όλος ο κόσμος είναι στο πλευρό της αυτές τις ημέρες και προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν ψάχνοντας το εξαφανισμένο τους παιδί…

 

 

 

protothema.gr