Οι αγρότες φτιάχνουν κόμμα με “αρχηγό” το θηριώδη Ψαράκη
psarakis

«Το κόμμα των παραγωγών και όχι των πολιτικών», όπως αυτοδιαφημίζεται το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος, σύντομα θα έχει τη δική του Τοπική Οργάνωση στο Ηράκλειο, με το γνωστό μεγαλόσωμο αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Ψαράκη να είναι προφανώς επικεφαλής και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΑΚΚΕΛ. Από χωριό σε χωριό, ο κ. Ψαράκης πραγματοποιεί επισκέψεις και, όπως λέει στη “Νέα Κρήτη”, ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες ενθουσιάζονται με την ιδέα αυτή και ετοιμάζονται με ανακοίνωσή τους να απευθύνουν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία!

Ο πολύ αγαπητός στο χώρο των αγροτών, και όχι μόνο, “αγαθός γίγαντας” μάς αποκάλυψε τα σχέδια και τις ενέργειές του προς την κατεύθυνση αυτή, λέγοντας ότι πρόκειται για συνεργασία ανθρώπων που προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των γεωτεχνικών, με ρητή απαγόρευση για συμμετοχή οποιουδήποτε ατόμου από άλλους χώρους.

Ο σωματώδης αγροτοσυνδικαλιστής, που όταν είχε έρθει ο Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να τον υποδεχτεί, πλέον δεν πιστεύει και δεν ακολουθεί άλλο το ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΑΚΚΕΛ δεν είναι νέο κόμμα. Αντιθέτως είναι πάρα πολύ παλιό. Και θεωρώ αναγκαία την προσέλευσή μου σε αυτό το κόμμα. Να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι, διότι ο χώρος μου δεν εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων από κανένα άλλο κόμμα. Άρα μόνο μέσα στο ΑΚΚΕΛ θα πρέπει να οργανωθούμε για να ακουστεί η φωνή του αγρότη, η φωνή του κτηνοτρόφου, που καθημερινά είναι αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης», λέει στην εφημερίδα μας ο Γιάννης Ψαράκης.

Ο Γιάννης Ψαράκης με το γιό του έξω από τα γραφεία της ΕΑΣ Ηρακλείου

 

Δημιουργούν Οργάνωση

«Μας προσεγγίζει καθημερινά κόσμος και μας ρωτάει αν έχουμε κάνει Οργάνωση Ηρακλείου του ΑΚΚΕΛ. Και πραγματικά, απλοί άνθρωποι, καταξιωμένοι στην κοινωνία, με συνδικαλιστές και άλλους απλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία της Τοπικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΑΚΚΕΛ», σύμφωνα με τον Γιάννη Ψαράκη. Στο ερώτημά μας αν μπορεί να μας δώσει μερικά ενδεικτικά ονόματα, ο κ. Ψαράκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι αυτή η δουλειά θα γίνει από επικείμενο συνέδριο του κόμματος. «Πριν το συνέδριο δε θα ονομάσω εγώ ποιοι και ποιοι θα είναι. Γιατί ξέρετε παντού υπάρχει προστυχιά και ατιμία… “πώς να το διαλύσουμε να μη βγει στον αέρα κάτι”. Εμείς δε θα διαλύσουμε. Πιστεύω ότι οι βάσεις μας είναι καλές. Και ο στόχος μας είναι στις επόμενες εκλογές να είμαστε πρωτοπόροι, με το λαό μας: τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον ψαρά. Να διεκδικήσουμε μια θέση στη Βουλή. Αν μπούμε στη Βουλή τα συζητάμε όλα. Και η φωνή μας δε θα χαθεί ποτέ»…

Το έμβλημα του κόμματος των αγροτών

 

«Πρέπει να δώσουμε μάχες»

Όπως εξηγεί ο κ. Ψαράκης, το κόμμα το ξαναζωντάνεψε ο Βάκης-Γεώργιος Τσιομπανίδης από την Ορεστιάδα, που είναι και ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ψαράκη, ο κ. Τσιομπανίδης έχει σπουδάσει δικηγόρος, αλλά ασχολείται με την κτηνοτροφία. Οι αγροτοσυνδικαλιστές και γεωτεχνικοί του Ηρακλείου, που θα δημιουργήσουν Τοπική Οργάνωση σε επίπεδο νομού, βρίσκονται σε επαφές και με τους άλλους νομούς της Κρήτης, προκειμένου να δημιουργηθούν ανάλογες οργανώσεις και στους άλλους τρεις νομούς. «Είδατε και βλέπετε τα πράγματα πού έχουν προχωρήσει. Μας άδειασαν. Μας πρόδωσαν. Μας έριξαν καπνογόνα. Μας έριξαν φωτιές. Και πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας για να μη χαθούν τα προϊόντα μας που λέγονται σταφύλι, σταφίδα, ελαιόλαδο και οπωροκηπευτικά»…

 

 

 

www.neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης