Τι ισχύει για τις περικοπές

Πιστώθηκαν οι λογιαρσμοί μόλις τώρα των αγροτών της χώρας με την προκαταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2021. Τις πληρωμές περίμεναν με αγωνία οι παραγωγοί στην Κρήτη.

Αρχικά πιστώθηκαν τα χρήματα των πρώτων παραγωγών και στη συνέχεια έως την Παρασκευή θα πιστωθούν και οι λογαριασμοί των υπόλοιπων δικαιούχων. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη πρόκειται για το 47% της ενιαίας ενίσχυσης και αφορά συνολικά 650.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

Σε ότι αφορά στις περικοπές, σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη από τις πληροφορίες που υπάρχουν, δε θα ολοκληρωθούν τώρα, αλλά θα είναι μεγαλύτερης έκτασης τον Δεκέμβριο.

Λίγο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι παραγωγοί έλαβαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και περίμεναν με τα χρήματα αυτά να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις τους.

Πιστώνονται 700 εκατ. ευρώ

Σχεδόν 700 εκατ. ευρώ πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων πανελλαδικά. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ και αφορά 539.609 αγρότες ενώ σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ «η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους». Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης, είχε αναφερθεί στην προσήλωση του υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Πέρυσι η προκαταβολή στους δικαιούχους ξεκίνησε να δίνεται από το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου. Ήταν ύψους 696.596.038,36 ευρώ, που αντιστοιχούσε στο 70% και αφορούσε σε 539.609 αγρότες.

 

 

 

 

 

 

neakriti.gr

Loading