• 29 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Ανακαλύφθηκαν προϊστορικοί… δονητές! Δείτε τις απίστευτες εικόνες που σοκάρουν

Vinkmag ad

3d4cd94c431694c53dce74266eca9fd8

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια σειρά παράξενα ραβδόμορφα αντικείμενα βρέθηκαν στο σπήλαιο Hohle Fels στη νοτιοδυτική Γερμανία. Οι αρχαιολόγοι που τους ανακάλυψαν τους ονόμασαν «ράβδους από την εποχή των παγετώνων», στην ουσία όμως πρόκειται για ερωτικά βοηθήματα, προγόνους των σημερινών δονητών.

Αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο μουσείο ιστορίας Blaubeuren, στην αίθουσα με τα προϊστορικά ευρήματα.

Από τα αντικείμενα αυτά οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι ο άνθρωπος από την εμφάνιση του έκανε σεξ όχι μόνο για την αναπαραγωγή και συνέχιση του είδους του (βασικό) αλλά και για ευχαρίστηση. Φαίνεται επίσης ότι οι γυναίκες πριν από 30.000 χρόνια εξερευνούσαν την σεξουαλικότητά τους χωρίς ταμπού.

Τα βοηθήματα που βρέθηκαν στη Γερμανία είναι φυσικά σε σχήμα φαλλού. Είναι κατασκευασμένοι από λεπτόκοκκο ιλυόλιθο και το μήκος τους φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά, η δε διάμετρος αγγίζει τα 8 εκατοστά.

Πάντως δεν είναι οι πρώτοι προϊστορικοί «δονητές» που έχουν βρεθεί. Λίγο νοτιότερα στη Γαλλία έχουν βρεθεί δονητές φτιαγμένοι από πέτρα και ελεφαντόδοντο που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή. Επίσης στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της πόλης Χετάφε στην ισπανία, φυλάσσονται 6 δονητές που κατασκευάστηκαν πριν από 14.000 χρόνια, ενώ στη Σουηδία βρέθηκε δονητής κατασκευής 5.000 ετών. Είναι φτιαγμένος από κέρατο ελαφιού, λείος και το μήκος του φτάνει τα 10,414 εκατοστά με διάμετρο τα 5 εκατοστά.

Πολλοί έσπευσαν ειδικά μετά την ανακάλυψη των Γερμανικών δονητών να τονίσουν ότι δεν πρόκειται για σεξουαλικά βοηθήματα, αλλά για γκλόμπ και μικρά ρόπαλα που τα χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας σε μάχες.

O αρχαιολόγος Timothy Taylor όμως έχει αντίθετη άποψη: «Κοιτάζοντας το μέγεθος, και το σχήμα, στα ευρήματα αυτά θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι πρόκειται για όργανα μάχης και ρόπαλα. Η αληθινή ερμηνεία της χρήσης τους είναι μια και έχει να κάνει με το σεξ και την ευχαρίστηση της γυναίκας που έζησε τότε».

11

πηγη: iscreta

Loading

  Read Previous

  ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ χαροκαμένη μάνα: «Να βρεθεί ο δολοφόνος του γιου μου»

  Read Next

  Τρίτο κορυφαίο νησί στον κόσμο η Κρήτη – Δύο νέα βραβεία για το νησί

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular