Ανακάλυψαν νέα Ανθρώπινη Φυλή που ζει Πάνω σε Δέντρα στον Αμαζόνιο. Αυτό όμως που Σόκαρε τους Επιστήμονες είναι.
4-63-650x432

Δεν υπάρχουν εστιατόρια fast food ή παντοπωλεία στα τροπικά δάση του ανατολικού Ισημερινού, οπότε αν οι άνθρωποι της φυλής των Huaorani θέλουν να φάνε, βγαίνουν και κυνηγούν μαϊμούδες.

Αυτοί οι άνθρωποι, ειδικεύονται στο να σκοτώνουν τις μαϊμούδες με δηλητηριασμένα βελάκια που εκτοξεύονται από φυσοκάλαμα.

Η φυλή των Huaorani, αποτελείται από περίπου 4.000 άτομα. Η συνεχής δέντρο-αναρρίχηση έχει οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην πλατυποδία, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν έξι δάχτυλα

Το κρέας των πιθήκων είναι το βασικότερο είδος της διατροφής τους, η οποία επίσης συμπεριλαμβάνει τους χοίρους πέκαρι και toucans, αλλά και φυτά και βότανα του δάσους που καταναλώνονται κυρίως από τις γυναίκες.

Οι Huaorani, ζουν κοντά στο Rio Napo, του Αμαζονίου στο γειτονικό Περού.

Ο Βρετανός φωτογράφος Pete από την Οξφόρδη, που τράβηξε αυτές τις εικόνες, δήλωσε: «Οι Ινδιάνοι Huaorani είναι άνθρωποι του δάσους που βρίσκονται σε μεγάλη αρμονία με το περιβάλλον τους.

«Σήμερα αντιμετωπίζουν μια ριζική αλλαγή στον πολιτισμό τους με την εγγύτητα της εξερεύνησης πετρελαίου εντός της επικράτειάς τους, το Yasuni National Park και το απόθεμα της βιόσφαιρας».

«Κυνηγούν συνεχώς με δόρατα και τρώνε πολλούς πιθήκους».

Οι Huaorani που μερικές φορές αποκαλούνται και ως Waorani ή Waos, είναι μια ντόπια Ινδιάνικη φυλή της οποίας η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Ούτε καν με τη Quechua, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στο Εκουαδόρ.

Ο φωτογράφος δήλωσε: «Ο κόσμος, έχει δει μια τεράστια συρρίκνωση σε ότι αφορά τον πολιτισμό και τη γνώση των ιθαγενών. Έχουμε γίνει όλοι το ίδιο πράγμα. Για μένα αυτό είναι οδυνηρό».

 

 

 

Credit: DailyMail

dollsnews.com