Ανακάλυψε ένα μανιτάρι … γίγαντα που γέννησε η κρητική γη (Εικόνες)
manitari-gigas-rethymno1

Μπροστά σε ένα, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό και σπάνιο εύρημα βρέθηκε ο κ. Μανώλης Παπουτσιδάκης ο οποίος ανακάλυψε μανιτάρι γίγαντα, βάρους 4ων κιλών  το οποίο όπως σημείωσε ανήκει σε βρώσιμο είδος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ο κ. Παπουτσιδάκης, από τα Ακούμια Αγίου Βασιλείου ανέφερε, συνηθίζει να βγαίνει συχνά  στην εξοχή για να μαζέψει μανιτάρια, τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα στην περιοχή.

Πριν από λίγες μέρες, όπως περιέγραψε, βρέθηκε στην εξοχή περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό του, ψάχνοντας για μανιτάρια, τα οποία καταναλώνει με την παρέα του στο καφενείο.

«Στην θέση Χάνι μέσα σ’ ένα αμπέλι, πάνω σ’ ένα άρτηκα (φυτό) βρήκα το μανιτάρι», είπε, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά μανιτάρι σε τέτοιο μέγεθος. «Τα πρώτα που βγαίνουν είναι συνήθως μεγάλα. Εγώ έχω βρει και μεγαλύτερα, αλλά τότε δεν είχα τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή για να το τραβήξω», σημείωσε ο κ. Παπουτσιδάκης.

Σε ερώτημα που αφορούσε στο αν το μανιτάρι είναι βρώσιμο, ο ίδιος είπε, «φυσικά και είναι βρώσιμο είναι Αρτηκήτης. Εγώ τα γνωρίζω τα μανιτάρια κι έτσι δεν κινδυνεύουν όσοι θα τα καταναλώσουν».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ο Αρτηκήτης της φωτογραφίας έχει ήδη καταναλωθεί από τον ίδιο και την παρέα του στο καφενείο στ’ Ακούμια. «Τον φάγαμε τηγανητό και ήταν πεντανόστιμος», πρόσθεσε γελώντας.

Ανακάλυψε ένα μανιτάρι ... γίγαντα !
Ανακάλυψε ένα μανιτάρι ... γίγαντα !

Πηγή: rethemnosnews.gr