Ανάρτηση-σοκ από Τανιμανίδη: «Δεν πρέπει να προβληθεί το επεισόδιο» (Photo)
tanimanidis_0
Μπορεί η ελληνοτουρκική «μονομαχία» στο Survivor να μονοπωλεί το ενδιαφέρον -μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε αυτή, λέγοντας ότι «κανείς δεν παρακολουθεί τη Βουλή, όλοι βλέπουν Survivor»- ωστόσο υπήρξε πολύς κόσμος ο οποίος ενοχλήθηκε από τη συγκυρία προβολής των συγκεκριμένων επεισοδίων του ριάλιτι.
Συγκεκριμένα, η δεύτερη μέρα προβολής της μονομαχίας Ελλήνων και Τούρκων στο Survivor, συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από μερίδα χρηστών του διαδικτύου, που έσπευσαν να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του σταθμού.
Μάλιστα, ένσταση εξέφρασε και ο παρουσιαστής του ελληνικού Survivor, o ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία», αν και κάλεσε τους θεατές του ριάλιτι να «μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός… θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Τανιμανίδη (την οποία συνόδευσε με φωτογραφία του μαζί με τον πατέρα του στην Παναγία Σουμελά) έχει ως εξής:
«19η Μαΐου σήμερα, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πριν 2 χρόνια τέτοια μέρα είχα βρεθεί με τον πατέρα μου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, στο ταξίδι που με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη μου περιπέτεια ανά τον κόσμο.
353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου. Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό…μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη.
Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει. Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός…θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.
Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας. Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν… #proudPontian #temeteronPaidin #PontianGenocide».