Ανατριχιαστικό: Η προφητική φωτογραφία της αεροσυνοδού πριν την συντριβή του αεροπλάνου
a346127e1eb954c8dd72b180e09ca44a

Την ώρα που οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις «χτενίζουν» τη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας για να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir, έπειτα από την ανακοίνωση ότι βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των επιβατών του μοιραίου Airbus, ανθρώπινα μέλη και τμήματα του αεροπλάνου, ανατριχιαστική είναι η σχεδόν προφητική φωτογραφία που είχε αναρτήσει αεροσυνοδός στο λογαριασμό της στο Facebook.

Η Σαμάρ Εζ Ελντίν ήταν μέλος του πληρώματος της EgytpAir στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης ενώ πλησίαζε στην Αίγυπτο.

Η νεαρή Σαμάρ είχε κατά κάποιο τρόπο προβλέψει το τέλος με μία ανάρτησή της στο προφίλ της προ δύο ετών, όταν είχε δημοσιεύσει φωτογραφία αεροσυνοδού, η οποία φαίνεται να βγαίνει από τη θάλασσα κρατώντας τη βαλίτσα της ενώ στο βάθος καταγράφεται το ουραίο τμήμα ενός αεροσκάφους που βυθίζεται στη θάλασσα.

Τη συγκλονιστική φωτογραφία, η Σαμάρ την είχε «ανεβάσει» στη σελίδα της τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν δε μπορούσε να προβλέψει ότι σε μία συντριβή αεροπλάνου θα έβρισκε φρικτό θάνατο.

Βέβαια, στην εικόνα η μόνη επιζήζασα είναι η αεροσυνοδός, κάτι που στην πραγματικότητα δυστυχώς δε ισχύει για την άτυχη Σαμάρ Εζ Ελντίν.

Οι διαδικτυακοί φίλοι της, μετά την τραγωδία επέστρεψαν στο προφίλ της και άφησαν συγκινητικά σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, όπως «Δεν υπάρχει άλλη δύναμη από αυτή του Θεού. Ένιωθε ότι θα της συμβεί. Προσεύχομαι να μην έχει πεθάνει, αλλά αν έχει χαθεί ο Θεός να τη συγχωρήσει», «Μία εικόνα για το τέλος της αεροσυνοδού», «Τραγική ειρωνεία».

Την ίδια ώρα, ένας από τους φίλους της ανέφερε πως η Σαμάρ Εζ Ελντίν ανήρτησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη φωτογραφία λίγο πριν την πρόσληψή της στην EgyptAir και πάλι άλλες τρεις φορές πριν μεγάλα ταξίδια, αλλά και μία εικόνα με ένα «μάτι», για γούρι, μόνο που τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου τα γούρια της δεν λειτούργησαν.

Η αγάπη της πάντως για την αεροπορία, παρά το φόβο για ένα δυστύχημα, ήταν έκδηλη, καθώς στο προφίλ της κυριαρχούν φωτογραφίες της με την στολή της, αλλά και εικόνες όπως «Μείνε ψύχραιμος και αγάπα την αεροπορία», «Ο καφές μου δίνει φτερά», με την επεξεργασμένη φωτογραφία μίας κούπας καφέ με σχεδιασμένο ένα αεροσκάφος στον αφρό, αλλά και το χιουμοριστικό «Αυτή είναι ζωή μου: τρώω, κοιμάμαι, πετάω».

Μία συγγενής της, μιλώντας στην εφημερίδα Al Watan δήλωσε πως η 26χρονη εργαζόταν στην αιγυπτιακή αεροπορική εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια και ότι είχε παντρευτεί πριν έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, ένας φίλος της δήλωσε πως η νεαρή είχε το προαίσθημα ότι θα έχανε τη ζωή της σε συντριβή αεροσκάφους.