Ανατριχίλα: Για πρώτη φορά έκθεση με φέρετρα στην Ελλάδα (Photos)
feretra

Σύμπτωση… ή μήνυμα ότι η έκθεση γίνεται πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ -Το Σάββατο ανοίγει τις πόρτες της η  FUNERAL expo – Αποκλειστικά για… τελετάρχες

Τις τελευταίες ημέρες όσοι διασχίζουν την Κηφισίας… σταυροκοπιούνται και κουνιούνται από την θέση τους. Όχι, ο λόγος δεν είναι οι… μακάβριες ειδήσεις για την οικονομία της χώρας, αλλά η πρώτη έκθεση για κηδείες που πραγματοποιείται επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμπτωση… ή μήνυμα.

Από τις 28 έως και τις 31 Μαΐου η έκθεση FUNERAL expo, ανοίγει τις πόρτες της για όλους όσοι διατηρούν γραφεία τελετών ή είναι επαγγελματίες του κλάδου στους χώρους της HELEXPO στο Μαρούσι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν, για νέα προϊόντα από την ελληνική και διεθνή αγορά, καινοτόμες υπηρεσίες, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες αποκομίζοντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Όλα τα εκθέματα μαζί με τις νέες τεχνολογίες που θα παρουσιασθούν είναι απαραίτητα για την οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου. Μεταξύ άλλων, όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία, να δουν προϊόντα σχετικά με τον εξοπλισμό των γραφείων τελετών, όπως φέρετρα και σεντόνια για το εσωτερικό τους, νεκροφόρες, αντικείμενα μαρμάρου και μαρμάρινες επενδύσεις, κατασκευές μνημείων και προτομών, σκαλιστικές μηχανές, είδη τελετών και κοιμητηρίου, είδη μνημοσύνου, λουλούδια και είδη διακόσμησης στολισμού τελετής, μεταλλικά διακοσμητικά τάφου (καντήλια, ανθοδοχεία, θυμιατά, σταυροί κ.α.), κεραμικές κορνίζες για φωτογραφίες, προϊόντα και υπηρεσίες ταρίχευσης, οστεοφυλάκια, τεφροδόχους, κ.α.

Παράλληλα την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και σεμινάρια για τους επαγγελματίες σχετικά με τους επαγγελματικούς κινδύνους, τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης, τις πρώτες βοήθειες και τις τεχνικές διαχείρισης… του στρες. Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 80€  και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ανάλογες εκθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της TANEXPO η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Απριλίου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον 16.500 επαγγελματιών από 55 χώρες, ενώ πάνω από 250 εκθέτες όλων των κατηγοριών παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

*Οι φωτογραφίες είναι από εκθέσεις σε άλλες χώρες 

 

www.protothema.gr