Αναβιώνει το δράμα των βασανιστηρίων του Βαγγέλη Γιακουμάκη! Σήμερα ζωντανεύει ο εφιάλτης για τους γονείς του αδικοχαμένου νέου
vaggelis new

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τις ευθύνες που τυχόν έχει η πρώην διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών της πόλης για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και εκεί αναμένεται να αναβιώσει και πάλι ο εφιάλτης που ζούσε καθημερινά ο 21χρονος σπουδαστής.

Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία, η οποία δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του Βαγγέλη και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων.

Υπόθεση Γιακουμάκη! Ξεκινά σήμερα η δίκη για τα βασανιστήρια που υπέστη στη Γαλακτοκομική Σχολή

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η διεύθυνση της Σχολής «δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και άλλων φοιτητών».