Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα – 24ωρη απεργία από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους
agora

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα.

Χθες, πρώτη ημέρα των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων -που θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου- οι πολίτες επισκέφθηκαν την αγορά.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

24ωρη απεργία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με βασικό σύνθημα «Ούτε 52, ούτε και 7. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά» η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξήγγειλε 24ωρη απεργία κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής και να αντισταθούν «απέναντι σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει η Ομοσπονδία, υποστηρίζοντας:

«Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης».

«Οι εργαζόμενοι», προσθέτει, «θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».
 

http://www.cretalive.gr/