«Ανοίξτε τα στόματα σας για να μην υπάρξουν άλλα θύματα»Οργή και αγανάκτηση στο Αντισκάρι
antiskari_laiki 1

Η έκκληση της οικογένειας του 51χρονου Κ. Προβιδάκη στη λαϊκή συνέλευση στο Αντισκάρι- Συλλογή υπογραφών για να φύγει η οικογένεια των κτηνοτρόφων από την περιοχή.

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην περιοχή του Αντισκαρίου και στη λαϊκή συνέλευση εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου , με αφορμή το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την άγρια δολοφονία του 51χρονου Κ. Προβιδάκη πριν από μια εβδομάδα.

Από την συζήτηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, καθώς όπως υπογράμμισαν αρκετοί, οι νεαροί που συνελήφθησαν για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 51χρονου είχαν και στο παρελθόν δημιουργήσει προβλήματα με την “ανεξέλεγκτη συμπεριφορά” τους, αλλά δεν τιμωρήθηκαν. Τονίστηκε επίσης ότι προβλήματα δημιούργούσαν για χρόνια και άλλα μέλη της οικογένειας τους

Δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για “κάλυψη” από την πλευρά της αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι -σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος- στο επεισόδιο συμμετείχαν 5 άτομα αλλά έχουν συλληφθεί μόνο 3 . Ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισαν ότι χρειάζονται σχετικές καταθέσεις για να προχωρήσουν, ενώ υπογραμμίστηκε ότι πρώτος στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και η αποτροπή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπαν οι συγγενείς του άτυχου Προβιδάκη, με τη χήρα του να απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους : “Ανοίξτε τα στόματά σας, για να μην υπάρξουν και νέα θύματα” επεσήμανε με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί είπαν πως επικρατεί φόβος και δεν είναι εύκολο να μιλήσουν για τα όσα γίνονται στις τοπικές αυτές κοινωνίες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή ήδη έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα μέλη της οικογένειας των νεαρών που κατηγορούνται για τον φόνο.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Αντισκαριανών στην  αποψινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της Αστυνομίας!antiskari 2

Μια συνάντηση που ξεχείλισε από οργή και αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στο Αντισκάρι τα τελευταία 15 χρόνια, για την παραβατικότητα που δεν τιμωρείται, για όπλα, για απειλές, για ξυλοδαρμούς, που είχαν σαν επιστέγασμα να χάσει τη ζωή του ένας αθώος!

Παρόντες στη συνάντηση:

*           Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος 

*          Ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Ταξίαρχος
Σκανδαλάκης Γεώργιος.

*          Ο Διοικητής των ΤΑΕ Κρήτης κ .Εμμανουήλ Γεωργακάκης

*          Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης,

*          Ο Αστυνομικός Διοικητής Ηρακλείου κ. Τηλέμαχος Πανταγάκης, 

*          Ο Διοικητής των ΤΑΕ Μεσαράς κ. Εμμανουήλ Ζαϊμάκης,     

 *         Διοικητής Α.Τ. Μοιρών, κ. Αδαμάντιος Αντωνάκης,

*          Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης,

*          Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης,

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη συντόνιζε τη συζήτηση, ενώ παρόντες ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Φαιστού και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι!

Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν έδειξαν τη συγκεκριμένη οικογένεια κτηνοτρόφων ως πηγή των προβλημάτων του Αντισκαρίου

Μίλησαν  για  γεγονότα και πράξεις που δείχνουν μια συνεχή δράση της οικογένειας μέλη της οποίας φέρονται ως δράστες του φονικού, από το 2002 και μετά σε βάρος κατοίκων του χωριού.

Ειπώθηκαν ονόματα, πράξεις, παρεμβάσεις που σίγουρα θα πρέπει να προβλημάτισαν πολλούς.

Υπήρξαν και εκπρόσωποι χωριών και φορέων που τοποθετήθηκαν και στιγμάτισαν την παραβατικότητα στην περιοχή.

Η οργή του κόσμου ήταν μεγάλη και σίγουρα θα πρέπει να προβλημάτισε τους καλεσμένους…