Απαγωγή Λεμπιδάκη: Μετά από 80 ημέρες Διαπραγμάτευση… Τέλος!!!
lempidakis

Ανακοίνωση της οικογένειας Λεμπιδάκη για τις 80 μέρες… εφιάλτη

Μέσα από μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και μέσα σε λίγες λέξεις ξεδιπλώνει τον πόνο και την αγωνία που ζει, η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο καταλήγει κάθε σκέψη για τη ζωή και την τύχη του Κρητικού επιχειρηματία, που έχει χαθεί από προσώπου γης.

Βυθισμένη στην αγωνία, η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, με μοναδικό ίσως στήριγμα τη συμπαράσταση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, αναφέρεται στις εφιαλτικές ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τη στιγμή που ο 54χρονος έπεσε θύμα ενέδρας, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, από τους απαγωγείς, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους την τύχη του.

Οι γονείς, η σύζυγος, τα παιδιά και ο αδελφός τού 54χρονου, που υπογράφουν την επιστολή, αναφέρονται στον αγώνα που έχουν δώσει για την ασφαλή επιστροφή του. Όμως, όπως παραδέχονται, παρά το γεγονός πως έκαναν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, έπεσαν στο κενό.

Η απόγνωση της οικογένειας φαίνεται να οφείλεται στην παραδοχή πως εδώ και ένα πολύ μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ζωής. Όπως είναι γνωστό, οι απαγωγείς το πρώτο διάστημα της κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν ένα βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ο απαχθείς επιχειρηματίας, όμως έκτοτε δεν υπήρξε καμία απολύτως νεότερη ένδειξη-πληροφορία που να καθησυχάζει την αγωνία τους.

Οι ίδιοι μιλούν για 80 εφιαλτικές ημέρες. Όπως επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα των 30 ημερών είχαν επικοινωνία και θετικά δείγματα για την κατάστασή του. Όμως, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, οι αδίστακτοι απαγωγείς επέλεξαν στη συνέχεια να τους κρατήσουν στο απόλυτο σκοτάδι. Εδώ και 53 ημέρες μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν, δεν έχουν την παραμικρή ένδειξη για την κατάσταση του δικού τους Μιχάλη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.
Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.
Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη

Παρά το δράμα που ζει, η οικογένεια Λεμπιδάκη δεν παραβλέπει να αναφερθεί στην τοπική κοινωνία, που δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να εκφράζει με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή της. Στη διάρκεια αυτού του μοναχικού “Γολγοθά” και παρά την απομόνωση, η οικογένεια δεν έχει πάψει να δέχεται μηνύματα στήριξης αλλά και ειλικρινούς αγωνίας από κάθε άνθρωπο που έχει τύχει να γνωρίσει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του, είτε εκτιμά την πολύπλευρη προσφορά τους.

Παρά το εξαιρετικά μεγάλο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, δεν υπάρχει συζήτηση στην τοπική κοινωνία που να μην ξεκινά από το ερώτημα αν υπάρχουν νέα για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και να μην καταλήγει στην αγωνία για την ασφάλεια και την υγεία του, μετά από τόσες ημέρες κράτησης.

Ένα ερώτημα στο οποίο ουδείς έχει καταφέρει να απαντήσει, ούτε φαίνεται να είναι σε θέση να προβλέψει την κατάληξή του, από τη στιγμή που κάθε γέφυρα επικοινωνίας έχει αποκοπεί, εδώ και καιρό.

Η οικογένεια κάνει λόγο για το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστώντας μάλιστα την Αστυνομία για την προσπάθεια που κατέβαλε στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης, ώστε να αξιοποιήσει κάθε πιθανό στοιχείο και να βρεθεί στο κατόπι των απαγωγέων. Όμως, όπως όλα δείχνουν, η εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη αυτή υπόθεση υπερβαίνει κάθε δυνατότητα στο πεδίο της αστυνομικής έρευνας.

Πέρα από την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα χρονική διάρκεια της κράτησης του θύματος και την υψηλή – όπως φαίνεται – εξειδίκευση των απαγωγέων στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, ο σχεδιασμός τον οποίο ακολούθησαν σε κάθε βήμα τους οδήγησε γρήγορα σε αδιέξοδο και αυτή την προσπάθεια.

Στο φορτισμένο και άκρως συγκλονιστικό μήνυμά της, η οικογένεια Λεμπιδάκη επιλέγει να ξεκινά και να καταλήγει με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς την τοπική κοινωνία, που βρίσκεται στο πλευρό της. Ζητά, ωστόσο, απ’ όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογική κατάσταση ιδίως των γονέων, αλλά και των παιδιών του απαχθέντος.

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

neakriti.gr