Οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη αλλάζουν τακτική και αυξάνουν την πίεση
lempidakis

Σε κινήσεις που παραπέμπουν σε αλλαγή τακτικής φέρονται να προχωρούν οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Κινήσεις που γίνονται σε διαφορετικά επίπεδα με σκοπό αφενός να «θολώσουν» τα νερά και να προστατεύσουν τα… ίχνη τους, αφετέρου να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς την οικογένεια του απαχθέντος.

Επιχειρούν δηλαδή να ανατρέψουν τα δεδομένα όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί τους τελευταίους δύο μήνες και να «διορθώσουν», όπως νομίζουν, λάθη στα οποία είχαν υποπέσει. Αν μιλούσαμε με σκακιστικούς όρους, θα λέγαμε ότι βρισκόμαστε πλέον σε μία φάση ανακατανομής των πιονιών με στόχο την προστασία του Βασιλιά που εν προκειμένω δεν είναι άλλος από τον απαχθέντα.

Αυτό είναι το μήνυμα που επιδιώκουν να στείλουν προς το αντίπαλο «στρατόπεδο», να καταστήσουν σαφές ότι η παρτίδα όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά έχουν «ασφαλίσει» τον Βασιλιά και συνεχίζουν να παίζουν. Είναι η δική τους απάντηση στα πολλαπλά μηνύματα θεσμικών και μη που δέχτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, στην οικογένεια αλλά και στην ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικοινωνίες με sms έχουν αραιώσει σε αντίθεση με την επιλογή σημειωμάτων που θεωρούν πιο ασφαλή για τις επαφές τους με την οικογένεια, την οποία διαρκώς τεστάρουν με διάφορους τρόπους, θέλοντας να βολιδοσκοπήσουν προθέσεις και αντοχές.

Μιλάμε πλέον για νέα γεωγραφικά στίγματα ως προς την αποστολή των σημειωμάτων (κάτι που μάλλον ήταν αναμενόμενο), ενώ θα τολμούσε να πει κανείς ότι «εκπλήσσουν» αναφορές τους σε συγκεκριμένα θέματα.

Με τους απαγωγείς να… ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να διαχειριστεί με διαφορετική οπτική το υλικό που έχει συγκεντρώσει επί τόσους μήνες. Το βέβαιο είναι ότι δεν κινείται στα «τυφλά» και αλίμονο αν κινούνταν, μετά από σχεδόν έξι μήνες.

Από τα τέλη Αυγούστου προς αρχές Σεπτεμβρίου η υπόθεση για μία ακόμα φορά έχει εισέλθει σε φάση στασιμότητας ως προς το διαπραγματευτικό κομμάτι της. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παραμένει στα χέρια τους, καταπονημένος και συντετριμμένος ψυχολογικά.

Ένας άλλος άνθρωπος σε σχέση με την χαμογελαστή εικόνα του που όλοι βλέπουμε στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από παλαιότερες στιγμές της ζωής του.

 

 

 

 

 

patris.gr