• 6 Φεβρουαρίου, 2025

Απαγόρευσαν οι Τούρκοι στο αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο

TSIPRAS polotirio)

Eπεισόδιο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Πριν την αναχώρηση από την Ελευσίνα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατέθεσε το σχέδιο πτήσης το οποίο προέβλεπε στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν.

Αμέσως, η Τουρκία διαμήνυσε ότι δεν εγκρίνει το σχέδιο πτήσης καθώς το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό και υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάει στη Ρόδο καθώς θεωρείται από την Άγκυρα «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του CNN Greece ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημερώθηκε για την αξίωση της Άγκυρας μόλις μισή ώρα πριν απογειωθεί το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό, οι Τούρκοι αντιπρότειναν να καταθέσει η Αθήνα νέο σχέδιο πτήσης και να ανεφοδιαστεί στην Άγκυρα κάτι που απέρριψε η ελληνική πλευρά καθώς αυτό θα θεωρούνταν υποχώρηση στις τουρκικές αξιώσεις.

Ως εκ τούτου, καταρτίστηκε νέο σχέδιο πτήσης που δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας με το αεροπλάνο να περνάει νότια της Κύπρου, στην συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία και προσγειώθηκε στο Ισφαχάν.

Το όλο περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση του πρωθυπουργού για πάνω από δύο ώρες.

Πηγή: Eurokinissi

    Read Previous

    Γυναίκα στην Κρήτη έχασε τη ζωή της από τον ιό H1N1…93 νεκροί από τη γρίπη

    Read Next

    Γιώργος Τσαλίκης “Περάσαμε τόσα πολλά” Δείτε το νέο του τρυφερό video clip

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular