• 20 Ιουλίου, 2024

Απαγόρευσαν σε 41χρονο να συνεχίσει τις δωρεές σπέρματος – Έχει ήδη 500 παιδιά

Vinkmag ad
Απαγόρευσαν σε 41χρονο να συνεχίσει τις δωρεές σπέρματος – Έχει ήδη 500 παιδιά

Δικαστήριο στην Ολλανδία διέταξε έναν 41χρονο, από το σπέρμα του οποίου έχουν γεννηθεί περί τα 500 – 600 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να σταματήσει τις «δωρεές» του.

Στον Γιόναθαν Μέιγερ απαγορεύτηκε να δωρίζει σπέρμα σε κλινικές, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της χώρας του. Το πρόστιμο που αντιμετωπίζει αν συνεχίσει τις δωρεές του ανέρχεται σε 100.000 ευρώ ανά παράβαση.

Το δικαστήριο διέταξε ακόμη τον Μέιγερ να ειδοποιήσει κλινικές στο εξωτερικό να καταστρέψουν το σπέρμα του που ίσως έχουν σε απόθεμα, εκτός από εκείνα που προορίζονται για γονείς που είχαν ήδη παιδιά από εκείνον.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αστική αγωγή που ξεκίνησε ίδρυμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα παιδιών που έχουν γεννηθεί από δωρεές σπέρματος και από Ολλανδούς γονείς που είχαν χρησιμοποιήσει τον Μέιγερ ως δωρητή σπέρματος.

Εκείνοι υποστήριξαν ότι οι συνεχιζόμενες δωρεές σπέρματος από τον Μέιγερ παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το σπέρμα του, η δυνατότητα των οποίων να έχουν ερωτικές σχέσεις παρεμποδίζεται λόγω φόβων μιας πιθανής αιμομιξίας.

Οι μαζικές δωρεές σπέρματος από τον Μέιγερ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το 2017 και του απαγόρευσαν να δωρίζει σπέρμα σε ολλανδικές κλινικές γονιμότητας, όπου είχε ήδη αποκτήσει πάνω από 100 παιδιά.

Ωστόσο, εκείνος συνέχισε να δίνει το σπέρμα του στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της δανικής τράπεζας σπέρματος Cryos που δραστηριοποιείται διεθνώς. Ο 41χρονος συνέχισε να προσφέρεται ως δότης σε ιστότοπους που ταιριάζουν υποψήφιους γονείς με δότες σπέρματος, χρησιμοποιώντας μάλιστα μερικές φορές και διαφορετικό όνομα, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Algemeen Dagblad.

 

Loading

  Read Previous

  Θρήνος στο χωριό για το Νίκο που “έσβησε” στην άσφαλτο…

  Read Next

  Γη της Ελιάς: Aποκαλύπτεται ο δότης που σώζει τη ζωή του Λυκούργου

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular