Απαγορεύτηκε στις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο στο Ιράν… Επειδή «παραβιάζεται» η αγνότητά τους [εικόνες]
pod708_2

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απαγόρευσε την προηγούμενη εβδομάδα στις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο, καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκθέτει την κοινωνία στην διαφθορά και «επηρεάζει» την την αγνότητα των γυναικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, η απαγόρευση αυτή έχει σκοπό να  συμμορφώσει το γυναικείο φύλο με τις νέες υποδείξεις του θρησκευτικού ηγέτη της χώρας.

Ωστόσο, το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα με την απαγόρευση του ηγέτη, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία μητέρα  με την κόρη της, που απολαμβάνουν τη βόλτα με τα ποδήλατα τους.

Οι αντιδράσεις των γυναικών από το Ιράν δεν σταματούν εδώ, καθώς στο Facebook εμφανίστηκε ένα νέο γκρουπ, με το όνομα «Η κρυφή μου ελευθερία» και εκεί αναρτήθηκε το βίντεο μίας γυναίκας που εξηγεί ότι, όταν πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη απαγόρευση, αμέσως νοίκιασε δύο ποδήλατα μόνο και μόνο για να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να παρατήσει την ποδηλασία. «Είναι δικαίωμα μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Μάλιστα φαίνεται πως η ηγεσία του Ιράν «προετοίμαζε» το έδαφος από τον Μάιο του 2016, καθώς υπήρχαν απαγορεύσεις για τις ποδηλάτισσες σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπήρχαν προειδοποιήσεις για προσαγωγές για όσες επέλεγαν να απειθαρχήσουν.

www.iefimerida.gr