Απανωτά τα «χαστούκια» στο Δήμαρχο Φαιστού …Νέα και Νόμιμη Πρόεδρος στο Ζαρό
armoyrakis dimarxeio

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταθμού μας   αποκαθίσταται η νομιμότητα στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού.

Όπως   σας έχουμε   πληροφορήσει και στο παρελθόν   , είχε υποβληθεί από την επικεφαλής   του συνδυασμού «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη   Ένσταση- καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , για τον ορισμό Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού από τη Δημοτική Αρχή Φαιστού .

Με την ένσταση – καταγγελία   αυτή ζητούσε   την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση με τον ορισμό προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού . Με δεδομένο ότι οι δυο πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης της πλειοψηφίας   σύμβουλοι , δεν αποδέχθηκαν (στις 4-9-2014) το αξίωμα του Προέδρου ,   βάσει νόμου, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από τους λοιπούς συνδυασμούς με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης στο δήμο.

Δηλαδή, με λίγα λόγια , θα έπρεπε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού , μετά τις 4-9-2014, να ορκισθεί ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της παράταξης «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες». Αντί γι αυτό ο κ. Αρμουτάκης   όρισε   (!) σαν Πρόεδρο της Δ.Κ. Ζαρού τον τρίτο του σύμβουλο , ο οποίος και δέχθηκε ν΄αναλάβει να υπηρετήσει την κοινότητά του.

Μετά από την σχετική   ένσταση-καταγγελία η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε με έγγραφό της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι ο δεύτερος σύμβουλός της   είχε ανεξαρτητοποιηθεί εκ των υστέρων ( δύο μήνες μετά,   στις 30-10-2014) κα επομένως   σωστά   τοποθέτησε το τρίτο σαν πρόεδρο

Η κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη επανήλθε   τον Ιανουάριο του 2015 με δεύτερο έγγραφό της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο ζητούσε την εφαρμογή του νόμου, την αποκατάσταση της νομιμότητας   καθώς επίσης την αποστολή του σχετικού φακέλου τόσο στον κ. Επίτροπο όσο και στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου .

Μετά απ΄όλα αυτά , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, με το με αριθμό πρωτ. 1271/20-3-2015 έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης   αποκαθιστά την νομιμότητα και   απαντά ότι   το αξίωμα του Προέδρου πρέπει να καταλάβει η Γεωργία Λεμονάκη- Μανιουδάκη ως πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος από τους   λοιπούς συνδυασμούς..

Ο σταθμός μας επικοινώνησε με την κ. Γεωργία Λεμονάκη- Μανιουδάκη, η οποία μας δήλωσε ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή.

Εμείς   πάντως της ευχόμαστε καλή δύναμη.