Απίστευτο: Έδεσαν και έσυραν με αυτοκίνητο τον δήμαρχο επειδή δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις….
esiran-demeno-dimarxo-mexiko

Στη σύλληψη 11 ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία στο νότιο Μεξικό,καθώς έδεσαν τον δήμαρχο τους σε φορτηγάκι και τον έσυραν στους δρόμους του χωριού.

Χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας ο δήμαρχος Jorge Luis Escandón Hernández κατάφερε να σωθεί μόνο με κάποια ελαφριά τραύματα.Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που πραγματοποιούν αγρότες της περιοχής οι οποίοι απαιτούν από τον δήμαρχο να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, επισκευάζοντας έναν δρόμο της περιοχής. Μετά το περιστατικό, στο χωριό έχουν εγκατασταθεί πλέον περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Δήμαρχοι και πολιτικοί στην περιοχή του Μεξικού συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων από συμμορίες ναρκωτικών καθώς αρνούνται να συνεργαστούν στις εγκληματικές ενέργειές τους. Ωστόσο, επιθέσεις με αφορμή προεκλογικές υποσχέσεις δεν είναι συνηθισμένες. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα καταθέσει κατά των δραστών, μήνυση για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας Βίντεο που τράβηξαν περαστικοί έξω από το γραφείο του, δείχνει μία ομάδα ανδρών να τραβούν τον δήμαρχο έξω από το κτίριο, σπρώχνοντάς τον στο πίσω μέρος του οχήματος.

Tabasco Al Minuto@Tabalminutomx

#Enterate Circula en redes video en el que pobladores del ejido Santa Rita en el municipio de #LasMargaritas, #Chiapas, suben en una camioneta al alcalde Jorge Luis Escandón Hernández. Los motivos es porque no ha cumplido lo prometido en campaña.

Ενσωματωμένο βίντεο

107 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ένα άλλο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, τον δείχνει να σέρνεται, δεμένος με ένα σκοινί στα χέρια, στους δρόμους της Santa Rita.

Tinta Fresca Chiapas@tinta_fresca

UNA SU ARRASTRADA. Alcalde de #LasMargaritas, Jorge Luis Escandón Hernández, es sujetado a una camioneta que lo arrastra en pleno parque central, luego de haber sido secuestrado de la propia alcaldía #Chiapas #VideoViral

Ενσωματωμένο βίντεο

35 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Χρειάστηκε η επέμβαση πολλών αστυνομικών προκειμένου να σταματήσουν το όχημα και να σώσουν τον δήμαρχο. Κατά τη διάρκεια της διένεξης μεταξύ της αστυνομίας και των απαγωγέων του δημάρχου σημειώθηκαν επίσης τραυματισμοί πολιτών.

Με πληροφορίες από BBC

cretalive.gr