Από την Αθήνα το κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά
Ο 66χρονος βρίσκεται σε κατ’ οίκον νοσηλεία στο εξοχικό του, υπό την επίβλεψη του ΕΟΔΥ

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα παρακολουθείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο 66χρονος ο οποίος διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μετά από δειγματοληψία σε ιδιωτική κλινική των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 66χρονος άντρας δεν είναι Χανιώτης και κατάγεται από άλλο μέρος της χώρας, ενώ διατηρεί εξοχικό σε περιοχή του νομού Χανίων.

Τον Μάρτιο επέστρεψε Αθήνα μετά από ταξίδι στην Μ.Βρετανία, ενώ αμέσως μετά – στα μέσα Μαρτίου – μετέβη στο εξοχικό του στα Χανιά προκειμένου να μπει στην οριζόμενη από τα μέτρα 14ημερη κατ’ οίκον απομόνωση, όπως και έγινε.

Ενώ βρισκόταν σε απομόνωση παρουσίασε κάποια συμπτώματα και αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ από όπου του δόθηκαν οδηγίες για να υποβληθεί στο τεστ για κορωνοϊό.
Ο ίδιος απευθύνθηκε στην ιδιωτική κλινική των Χανίων στην οποία διενεργούνται δειγματοληψίες επιπλέον του Νοσοκομείου Χανίων.

Μετά την επιβεβαίωση από πιστοποιημένο εργαστήριο της Αθήνας, πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενημερώθηκε και πάλι ο ΕΟΔΥ από τον οποίο δόθηκαν οδηγίες στον 66χρονο να μείνει σε κατ’οίκον νοσηλεία και σε απομόνωση.

Παράλληλα ενημερώθηκε και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης καθώς και το Νοσοκομείο Χανίων το οποίο είναι έτοιμο για την νοσηλεία του, εάν κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία της υγείας του είναι πολύ καλή, τα συμπτώματα παραμένουν ήπια, ενώ δεν δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση επαφών καθώς από την πρώτη στιγμή που μετέβη στα Χανιά ήταν στην προβλεπόμενη απομόνωση στο σπίτι του