• 25 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ…. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΙΣΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ

Vinkmag ad

doulgerakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το κύριο Γιώργο Δουλγεράκη πρώην Πρόεδρο  Δ.Σ. Δήμου Φαιστού  πήραμε  το παρακάτω κείμενο

ΑΠΟ  ΤΗΝ ΜΙΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ  ΣΤΗΝ  ΑΛΛΗ. ΟΤΑΝ  ΣΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΞΕΚΑΘΑΡΑ  ΑΠ  ΤΟΝ  ΝΟΜΟ  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ (ΣΚΟΠΙΜΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ),  ΠΩΣ  ΝΑ  ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ; ΤΙΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ.

1ον ΘΕΜΑ. Παραχώρηση χρήσης νερού των Γεωτρήσεων  – Δεξαμενών και Δικτύων Άρδευσης  στα  ΤΟΕΒ  ΤΟΥ Δήμου  Φαιστού. Απόφαση 341/19-12-2014.Ναι κατά πλειοψηφία στην παραχώρηση της άρδευσης στα  ΤΟΕΒ.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος  αναφέρει διάφορους  λόγους  για τους οποίους πρέπει να παραχωρήσει την άρδευση  στα ΤΟΕΒ  ο Δήμος Φαιστού. Επικαλείται επίσης το άρθρο 185 παρ.2 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006) περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικών ακινήτων του Δήμου

. ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Διότι το άρθρο 185  αναφέρει ότι  στην αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας  ανάγκης  (και στις τρείς παραγράφους του) ο Δήμος  μπορεί να παραχωρήσει  δωρεάν προς χρήση ακίνητα ,δηλαδή κτιριακές εγκαταστάσεις  και όχι την άρδευση με τις εγκαταστάσεις της.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Διότι η απόφαση 341/2014 που πάρθηκε  κατά πλειοψηφία  και  έχει  οικονομικές συνέπιες για τον Δήμο δεν έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  προς έγκριση.

Επίσης στην απόφαση 341 αναφέρεται  ότι θα ερχόταν το θέμα ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν περάσει  τρεις  μήνες με το θέμα της άρδευσης στον αέρα. Η αρδευτική περίοδος  θα αρχίσει  και ούτε απόφαση οριστική υπάρχει, ούτε τις θέσεις των  υδρονομέων έχουν προκηρύξει.

2ον Θέμα. Πρόεδρος  Δημ. Κοινότητας  ΖΑΡΟΥ . Από την 20-03-15 υπάρχει απόφαση  της αποκεντρωμένης  Διοίκησης  για αντικατάσταση του προέδρου  που παρανόμως έχει τοποθετηθεί.  Και  σ’ αυτό το θέμα υπάρχει παρανομία και  παράβαση καθήκοντος  του Δημάρχου.

3ΟΝ Θέμα.Ο  Δήμος  χωρίς προϋπολογισμό  με συνέπεια  αδιέξοδα και προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται.   Όπως.  Τόνοι σκουπιδιών  στους σταθμούς μεταφόρτωσης  με κινδύνους για την υγεία και πυρκαγιών, αγροτική  οδοποιία  σε δραματική κατάσταση, λακκούβες σε όλους τους δρόμους , δυσλειτουργίες στις δομές παιδείας κλπ.

Από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 15-04-15 το συμπέρασμα είναι  ότι όπως είπε ο Δήμαρχος  ο Δήμος  έχει κατεβάσει ρολά και περιμένει πολιτική λύση

Μήπως  λοιπόν πρέπει να παρέμβει η αποκεντρωμένη Διοίκηση η  ο εισαγγελέας  στον  Δήμο Φαιστού  λόγω της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να διοικήσει  τον Δήμο;  Ευθύνη θα έχει  και η αντιπολίτευση αν δεν καταγγείλει στα αρμόδια όργανα και στους Δημότες την απραξία της Δημοτικής Αρχής.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

 

Loading

  Read Previous

  Πολύ ισχυρός σεισμός ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη 6,2 ρίχτερ

  Read Next

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ:Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ…

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular