• 7 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

«Σαφάρι» ελέγχων της αστυνομίας σε Μεσαρά και Ηράκλειο – 17 προσαγωγές

Λ. Αυγενάκης: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Το Ηράκλειο αξίζει τις αθλητικές υποδομές που του ανήκουν»

Δήμος Γόρτυνας: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελαστικών, λαμπτήρων και μελανιών εκτυπωτών

Ευλογιά προβάτων: Σήμερα η σφαγή των 120 ζώων μετά το νέο κρούσμα στο Ηράκλειο

«Άγγελε, δεν είσαι μόνος σου» – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 3χρονου (Φωτο – Βίντεο)

Μοίρες: Τα κεραμίδια έπεσαν «βροχή» στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου (Φωτο)

Ηράκλειο: Θύμα ξυλοδαρμού από έξι συνομήλικούς του 15χρονος

Είστε έτοιμοι για το πιο μεγάλο καρναβαλικό πάρτι; Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι

Τυμπάκι: Μνήμη εκτελεσθέντων κατά τη περίοδό της Γερμανικής κατοχής (1941-1944)

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 7 Φεβρουαρίου

Αποκάλυψη βόμβα: 771 Ανωγειανοί εδώ και 15 χρόνια είχαν δικαιωθεί δικαστικά για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές, η απόφαση όμως είχε μείνει στα…συρτάρια

anogia-katastrofi2

771 Ανωγειανοί είναι ανάμεσα σε χιλιάδες Ρεθυμνιώτες που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου κατά την περίοδο 1996-1999, σε αγωγές τους για να διεκδικήσουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις!!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου ο Γιώργος Σταράκης εκπρόσωπος του Σωματείου Ρεθύμνιων πληγέντων από τη Ναζιστική Κατοχή 1941-44, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον TEAM FM ΣΤΟ Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο κ.Καλαιτζάκη.

Ο κ. Σταράκης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου μετά από πληροφορίες που είχε έψαξε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου όπου βρήκε χιλιάδες καθαρογραμμένες αποφάσεις που δικαιώνουν τους ανθρώπους που είχαν κάνει αγωγή πριν περίπου 20 χρόνια . Εντεκα δικαστές τις υπογράφουν και μάλιστα οι αποφάσεις είναι στο στάδιο του αμετακλήτου. Αφορούν πολλά χωριά της Κρήτης που μαζί με τους Ανωγειανούς έκαναν τότε αγωγή, όπως το Γερακάρι,τα Σαχτούρια και άλλα.

Ερωτήματα εγείρονται για το γεγονός ότι αυτές δεν ήρθαν τότε άμεσα σε γνώση των δικαιούχων με τον κ.Σταράκη πάντως να αναφέρει ότι δεν θεωρεί ότι υπήρχε δόλος σε αυτό το γεγονός αλλά ίσως να μην τους δόθηκε η πρέπουσα σημασία λόγω της εποχής που έγιναν.

Το σωματείο πληγέντων θα συνεχίσει την προσπάθεια ανέφερε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό σύλλογο να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους αλλά και να κάνουν αγωγή όσοι δεν το είχαν πράξει τότε.

Θυμίζουμε ότι και στα Ανώγεια τότε την περίοδο 1996-99 είχαν γίνει αγωγές μετά από προτροπή του Δικηγορικού συλλόγου  και της τότε Νομαρχιακής επιτροπής.Άγνωστος παραμένει ο λόγος που οι ενάγοντες και οι δικηγόροι δεν φρόντισαν να ρωτήσουν για να μάθουν τι απέγιναν και τι αποφάσεις πάρθηκαν από τους δικαστές.

Να τονίσουμε ότι οι αγωγές σύμφωνα με τον κ.Σταράκη αφορούν σε τεράστια ποσά που κυμαίνονταν τότε σε περίπου 25 εκατομμύρια δραχμές για κάθε ένα που δικαιωνόταν!

?QJU (O???´?)  A?? ?????OΣε επικοινωνία της Ανωγής με τον κ.Σταράκη μας έκανε την παρακάτω δήλωση για τις σημερινές αποκαλύψεις του:

”Υπάρχει πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων, στο στάδιο του αμετακλήτου, εκδιδομένες από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, οι οποίες δικαιώνουν το σκοπό της ιδρύσεώς μας σαν Σωματείο, που δεν είναι άλλος από την απαίτησή μας να πληρώσουν οι εγκληματίες – ναζιστές για τις στυγερές θηριωδίες που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της κατοχής την περίοδο 1941 – 1944 και στη διατήρηση άσβεστης της μνήμης των θυμάτων – συμπολιτών μας από τους Ναζί.”. ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η Ανωγή θα παρακολουθεί το θέμα σε συνεργασία και με το Σωματείο πληγέντων ώστε να έρθουν στο φως οι δικαστικές αποφάσεις αλλά και οι υπαίτιοι που αυτές παρέμειναν στο σκοτάδι για περίπου 20 χρόνια.Αναμένουμε την συνέχεια των αποκαλύψεων όπως αναφέρει ο Γιώργος Σταράκης που θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για τις αποζημιώσεις.

Ρεπορτάζ Γιώργης Μπαγκέρης

http://www.anogi.gr/

    Read Previous

    Όταν ο Θεός «έπλασε» την Ελούντα – «Μαγευτικό» βίντεο!

    Read Next

    Ποια Κρίση και ποιο Grexit; Αυτός είναι ο τύπος που άφησε €340.000 πριν λίγες μέρες στον Βέρτη!

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular