• 14 Ιουλίου, 2024

Άρχισαν να πιστώνονται τα χρήματα από τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των παραγωγών

Vinkmag ad

lefta-agrotes

Τα πρώτα χρήματα έχουν αρχίσει ήδη να πιστώνονται στους λογαριασμούς των παραγωγών και εκτιμάται ότι οι παραγωγοί εκείνοι οι οποίοι έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς από τώρα και μετά θα μπορούν με την κάρτα τους στα ATM να διαπιστώνουν εάν έχουν μπει τα ποσά της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Πάντως, μόλις τώρα μιλώντας στο neakriti.gr, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης, μας είπε χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Γάζι και βλέπω ήδη παραγωγούς να περιμένουν μπροστά από το μηχάνημα για να δουν αν έχουν πληρωθεί. Εκτιμώ ότι από τώρα και μετά οι παραγωγοί που έχουν τους λογαριασμούς τους στη συγκεκριμένη τράπεζα θα μπορούν ακόμα και να σηκώνουν τα χρήματα της επιδότησής τους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ακριβώς επειδή είναι φορέας πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης, δεν έχει το λεγόμενο “βαλέρ” και συνεπώς από τη στιγμή που θα πιστωθούν οι λογαριασμοί, μπορεί ο δικαιούχος να εισπράττει αμέσως τα χρήματά του. “Βαλέρ” ισχύει για τις άλλες τράπεζες που θα αρχίσουν να πληρώνουν το αργότερο όπως εκτιμάται, από Πέμπτη με Παρασκευή.

Ευχάριστη έκπληξη για τους δικαιούχους παραγωγούς των επιδοτήσεων όπως νωρίτερα έγραψε το neakriti.gr, ότι στις 7 το απόγευμα θα ξεκινούσαν οι πιστώσεις τουλάχιστον στους πρώτους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση με τη συνεργασία της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέσα βεβαίως από τη συνεργασία που έχουν με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρούν μία γρηγορότερη σε σχέση με την μέχρι τώρα ανακοινωθείσα ημερομηνία πληρωμή, αλλά μέχρι στιγμής κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Όπως όλα δείχνουν, τα πρώτα χρήματα άρχισαν να μπαίνουν στους λογαριασμούς νωρίτερα από τις 7 το απόγευμα, όπως ήταν η αρχική ενημέρωση. Χρήματα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι άνθρωποι της υπαίθρου, αντιμετωπίζοντας ως γνωστόν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Και να μην ξεχνάμε βέβαια, ότι δικαιούχοι επιδοτήσεων είναι και πάρα πολλοί άνθρωποι των πόλεων που παράγουν ελαιόλαδο και διαθέτουν ιστορικά δικαιώματα στο συγκεκριμένο προϊόν για τους οποίους επίσης η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης θα αποτελέσει μάννα εξ ουρανού για την αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων.

Να υπενθυμίσουμε εξάλλου ότι η προκαταβολή θα είναι αυξημένη στο 70%, αντί για το 50% που προβλέπει ο κοινοτικός κανονισμός, όπως ισχύει και για άλλες δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από σχετικό τους αίτημα προς της Βρυξέλλες.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι η βασική ενίσχυση αντιπροσωπεύει το 55% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα περιλαμβάνουν το υπόλοιπο ποσοστό βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα.

Οι πληροφορίες ότι πληρώνονται απόψε οι επιδοτήσεις, ή έστω ότι αρχίζουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των παραγωγών, προέρχονται προς εμάς από τον πρόεδρο Ανδρέα Στρατάκη και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνα Χιλετζάκη.

 

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

neakriti.gr

Loading

  Read Previous

  Έκτακτο: Γυναίκα βρέθηκε να επιπλέει μπρούμυτα στα βράχια στην Κόκκινη Άμμο στην νότια Κρήτη

  Read Next

  Νεκρή η γυναίκα που επέπλεε στα βράχια στην Κόκκινη Άμμο

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular