Το Ασύλληπτο ποσό των 2 εκατ. ευρώ σε ένα βράδυ χτυπήθηκε σε ταμειακή στη Μύκονο
mikonos

Το ασύλληπτο ποσό των 2 εκατ. ευρώ χτυπήθηκε προχθές το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου που εμφανίστηκαν οι Αντώνης Ρέμος και Χούλιο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, βρίσκονταν δίπλα από την ταμειακή μηχανή του κέντρου προκειμένου να ελέγχουν την έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε πλήρης έλεγχος και των τιμολογίων αγοράς των οινοπνευματωδών ποτών του κέντρου διασκέδασης.

Με βάση το ποσό που «χτυπήθηκε» στην ταμειακή, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εισπράξει μόνο από τον ΦΠΑ ποσό που προσεγγίζει το μισό εκατ. ευρώ ενώ σημαντικό θα είναι και το ποσό που θα εισπράξει από το φόρο εισοδήματος του κέντρου διασκέδασης.

Από το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν τη «χθεσινή επιτυχία» και υπενθυμίζουν ότι το ίδιο κέντρο διασκέδασης είχε πριν από μερικά χρόνια βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. Από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι σταδιακά έχει αρχίσει να στήνεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός προληπτικού ελέγχου των τουριστικών περιοχών με στοχευμένες εφόδους σε κέντρα και περιοχές που εμφανίζουν υψηλό τζίρο.

 

capital