Ατύχημα-σοκ με ελληνικό F-16 σε πίστα αεροδρομίου στην Ισπανία Δείτε φωτογραφίες
skafos

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες – Άγνωστη η τύχη των δύο πιλότων – Πληροφορίες για δύο νεκρούς – Σύμφωνα με την El Pais, υπάρχουν δέκα τραυματίες – Το ελληνικό F-16 συμμετείχε, μαζί με άλλα τρία ελληνικά μαχητικά, σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση
Ενα συγκλονιστικό αεροπορικό ατύχημα με δύο νεκρούς και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, συνέβη στις 16:40 στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην οποία συμμετείχε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16.

skafos6

Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και συνετρίβη πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσα στην πίστα της αεροπορικής βάσης στο Αλμπαθέτε.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις, εκτίμηση που δυστυχώς επιδεινώθηκε πριν από λίγο, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε δέκα, ενώ τα ισπανικά Μέσα ABC, το πρακτορείο EFE και η ισπανική έκδοση της Huffington κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ύπαρξη δύο νεκρών. Τοπική ιστοσελίδα του Αλμπαθέτε και η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais επικαλούνται πηγές από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη δύο νεκρών και κάνουν λόγο για έξι σοβαρά τραυματίες.

 

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αλμπαθέτε. Έξι φέρουν ελαφρά τραύματα, μεταδίδει από την πλευρά του το πρακτορείο EFEskafos5.

Όπως αναφέρει η ισπανική El Mundo, το F-16 συνετρίβη σε hangar, γύρω στις 15.18 (τοπική ώρα), κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Πηγή από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέφερε στο protothema.gr ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι πρόλαβαν να δουν ένα αλεξίπτωτο, γεγονός το οποίο σημαίνει πως ενδέχεται ένας από τους δύο Έλληνες χειριστές να πρόλαβε να εγκαταλείψει το F-16, προτού αυτό συντριβεί.

Από τις πρώτες εικόνες και τις συγκεχυμένες πληροφορίες φαίνεται ότι στο Αλμπαθέτε συνέβη ένα τρομακτικό δυστύχημα: Το ελληνικό μαχητικό ενώ βρισκόταν στη φάση της απογείωσης κατέπεσε και συνετρίβη ενώ πετούσε πάνω από την πίστα με αποτέλεσμα να συντριβεί πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη και προσωπικό εδάφους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Κατά μια άλλη πληροφορία, το ελληνικό F-16 έπεσε και συνετρίβη πάνω σε υπόστεγο Hangar, όπου βρίσκεται προσωπικό εδάφους.

Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».

skafos1 skafos2 skafos3 skafos4