Αύριο Τρίτη μπαίνουν στα καράβια για την Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη (Video)
Εντατικά προετοιμάζεται το συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά μέτρα αλλά και για μια σειρά άλλων αιτημάτων τους.

agrotes

Οι αγρότες αναμένονται να μπουν στα καράβια της γραμμής την Τριτη το βράδυ, ταξιδεύοντας για το λιμάνι του Πειραιά.

Ήδη στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στην Ένωση Ηρακλείου, στο Εργατικό Κέντρο καθώς και στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο καθώς μετά από συμφωνία με τις Ναυτιλιακές εταιρίες το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής θα είναι 20 ευρώ.

Ενω όπως έγινε γνωστό την ημερα της αναχωρησης την Τριτη 7 Μαρτιου σε συνεννοηση με τον Οργανισμο Λιμενος Ηρακλειου το παρκινγκ στο λιμανι θα ειναι δωρεαν για τα αυτοκινητα και για την διευκολυνση των συμμετεχοντων στο συλλαλητηριο της Αθηνας.

Μαζική συμμετοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του παγκρήτιου συντονιστικού οργάνου περιοδεύουν σε περιοχές του νησιού ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Εξάλλου την Πέμπτη, 2 Μαρτίου στις 19.30, το συντονιστικό των αγροτών του Ν. Ηρακλείου, σε συνέχεια των κινήσεων που αποφάσισε το παγκρήτιο συντονιστικό όργανο του κλάδου, διοργανώνει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Νομού.

Στη συνάντηση, που θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έχουν προκληθεί Γεωτεχνικό, Εμποροβιομηχανικό και Οικονομικό Επιμελητήρια, το ΤΕΕ, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο με στόχο, σύμφωνα με τους οργανωτές, να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και ο συντονισμός των δράσεων, ενόψει και του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται στην Αθήνα.

Ακόμη, ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών, του Δήμου Ιεράπετρας οργανωσε ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”.

Δεν δίνουν άδεια

Επισημαίνεται ακόμη πως ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει άδεια να στηθεί εξέδρα έξω από το ΥπΑΑΤ στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 8 Μαρτίου. Σε αίτηση του Παγκρητίου Συντονιστικού Οργάνου, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών φορέων, για παραχώρηση χώρου στην Πλατεία Βάθης και τοποθέτηση εξέδρας για το αγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 8 Μαρτίου, σας παραθέτουμε την απάντηση του Δήμου Αθηναίων, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση του Α.Π.61924/02.03.2017 αιτήματος που αφορά την παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου την Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017, επί της πλατείας Βάθης, σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας καθώς υπάρχει αρνητική εισήγηση της Αντιδημάρχου και του Γενικού Γραμματέα. Είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση».