Η Boeing και η Porsche ένωσαν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν ένα project που θα σας“φύγει” το κεφάλι!
porsche (1)

Η Boeing και η Porsche ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα νέο project υψηλού επιπέδου, το οποίο θα προσφέρει ελευθερία στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό “ιπτάμενο αυτοκίνητο”, το οποίο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών θα είναι ένα όχημα το οποίο θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κατακόρυφα.

Θα είναι κάτι σαν ένα φουτουριστικό mini jet το οποίο θα είναι κατάλληλο κυρίως για εναέρια ταξίδια. Οι μηχανικοί της Porsche, της Boeing και της θυγατρικής της Boeing, Aurora Flight Sciences, θα συνεργαστούν για να κατασκευάσουν και φυσικά να δοκιμάσουν ένα πρωτότυπο.

Η Boeing έχει ήδη ένα αυτόνομο πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα, το οποίο ονομάζεται Passenger Air Vehicle (PAV) και ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμαστική πτήση νωρίτερα αυτό το έτος. Το εάν ή όχι αυτό το νεό project θα στηριχτεί στο PAV, δεν είναι ακόμα σαφές.

“Η Porsche θέλει να ενισχύσει το πεδίο εφαρμογής της, και να γίνει από κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στην κορυφαία μάρκα των premium μετακινήσεων”, δήλωσε ο Detlev von Platen, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Porsche. Η χρήση της φράσης “premium μετακινήσεων” υποδηλώνει ότι ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές, το όχημα θα έχει την αίσθηση πολυτέλειας που προσφέρει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συνεργασία της Porsche με την Boeing θα δώσει μηχανική ακρίβεια, στυλ και καινοτομία στις εναέριες μετακινήσεις.

 

 

perpetual.gr