Χαμός στον αέρα: Αεροπλάνο με βλάβη πάνω από το Αιγαίο! Πανικός μεταξύ των επιβατών!
United aeroplano

Ένα απίστευτο περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 24ωρες ώρες με ένα αεροπλάνο της United Airlines το οποίο είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη από την Αθήνα και μέσα στην πτήση βρίσκονταν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες και μέλη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Το αεροπλάνο Airbus 330 της πτήσης της United Airlines ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά το αεροπλάνο μετά από μία ώρα περίπου στον αέρα ανάγκαστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροπλάνο παρουσιάστηκε βλάβη και δόθηκε εντολή να επιστρέψει πίσω στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροπλάνο δεν παρουσίασε διαρροή καυσίμου, αλλά μία άλλη βλάβη, αλλά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας έπρεπε να αδειάσει κάποια από τα καύσιμά του προκειμένου να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακριβώς το ίδιο περιστατικό με το ίδιο αεροπλάνο επαναλήφθηκε όμως μία ημέρα αργότερα, σήμερα δηλαδή όταν το αεροπλάνο της United Airlines έπρεπε να αναχωρήσει το μεσημέρι με προορισμό τη Νέα Υόρκη, αλλά και πάλι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σοβαρό περιστατικό με αεροπλάνο της United Airlines - Δύο φορές αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα - Οργή και ένταση από τους επιβάτες

Το αεροπλάνο συγκεκριμένα απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Δευτέρας και πάνω από το Αιγαίο παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έτσι οι πιλότοι και πάλι άδειασαν τα καύσιμα πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά και επέστρεψαν και πάλι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η απίστευτη αυτή ταλαιπωρία προκάλεσε την οργή των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες επιχειρηματίες και μέλη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και λιποθυμίες ανάμεσα στους επιβάτες που βίωσαν την απίστευτη αυτή ταλαιπωρία, ενώ πολλοί εκ των επιβατών βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα μέσα στο αεροπλάνο.

Επιμένουν μάλιστα ότι θα παραμείνουν μέσα στο αεροπλάνο μέχρι κάποιος υπεύθυνος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines να τους δώσει εξηγήσεις, αλλά και να απαιτήσουν αποζημιώσεις για αυτό που βίωσαν μέσα σε 24 ώρες.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς εκτός από το περιστατικό στην Ελλάδα, ανάλογο περιστατικό έγινε σε πτήση προς το Newark στο Νιου Τζέρσει, όπου λόγω προβλήματος στα υδραυλικά ανάγκαστκε να επιστρέψει στο Δουβλίνο.