Χανιώτης φοιτητής σχεδίασε την πιο “ντιζαϊνάτη” καρέκλα στον κόσμο και πήρε το πρώτο βραβείο (Photos)
sergentakis1

Μια πολύ σπουδαία διάκριση κατάφερε να πετύχει ένας Χανιώτης φοιτητής του τμήματος της Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Δημήτρης Σεργεντάκης, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Home Interior Products αλλά και με έπαινο στην κατηγορία Interior Furniture των International Design Awards για το σχεδιασμό της καρέκλας “Origami Chaise Longue”.

9-10689-16_IDA_01_origami_chaise_longue

Η καρέκλα μελετήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Παραμετρικός Σχεδιασμός 1» με καθηγητή τον Αλέξανδρο Βαζάκα και κατασκευάστηκε από σύνθετα φύλλα αλουμινίου, στο Εργαστήριο Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης.

13579935_245191739197975_1571420532_o

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο Δημήτρης Σεργεντάκης: “Ο παγκόσμιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, ενώ ήρθα αντιμέτωπος με 52 χώρες”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια αναφέρει: ” Φέτος βρίσκομαι στο τελευταίο έτος της Αρχιτεκτονικής και στο μέλλον σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο με το σχεδιασμό αντικειμένων αλλά και κτιρίων.”

Την βραβευμένη καρέκλα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της έκθεσης «Παρακαλώ καθίστε Κύριε Le Corbusier», η οποία εντάσσεται στη δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – XANIA – “ σε επιστημονική επιμέλεια Αμαλίας Κωτσάκη, επ. καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η καρέκλα εκτίθεται στον Β΄όροφο του ΚΑΜ, στα πλαίσια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Το ωράριο της έκθεσης είναι από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις  19.00 έως τις 22.00.

zarpanews.gr