Χαρίτος Τζαγκαράκης: Νότες αισιοδοξίας από τον Μεσσαρίτη λυράρη Video
Χαρίτος Τζαγκαράκης: Νότες αισιοδοξίας από τον Μεσσαρίτη λυράρη Video

Με μία σειρά από ζωντανές ηχογραφήσεις  ξακουστών κομματιών, θέλησε να μας ταξιδέψει  μακριά από τις δυσκολίες της πανδημίας ο  λυράρης , Χαρίτος Τζαγκαράκης. Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να είναι χαλεποί, ωστόσο ο ίδιος μαζί με και κάποιους φίλους  του μουσικούς, δε δίστασαν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν ολόκληρη σειρά τραγουδιών, από συρτά μέχρι και καλαματιανά…

Όπως ο ίδιος είπε, μέρος της ηχογράφησης περιλαμβάνει αφιέρωμα στον φημισμένο καλλιτέχνη Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος με τη μουσική του τον ενέπνευσε και υπήρξε θερμός υποστηρικτής του στην αρχή της  ενασχόλησης του με την κρητική μουσική. Σχετικά με τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, αναφέρει: «Είχα τη χαρά να βρεθώ με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, με τους οποίους τυχαία είχαμε παίξει σε κάποια γλέντια.

Πρόκειται για τον Γιώργο Ρεράκη στο λαούτο, τον Γιάννη Κοζυράκη στην κιθάρα και τον Νίκο Τσακουντάκη στο μπάσο. Λένε ότι τα απρόοπτα είναι τα καλύτερα! Περάσαμε όμορφες στιγμές και στη συνέχεια αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την ηχογράφηση.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τις  ωραίες αναμνήσεις  που μου έχουν χαρίσει, είναι τιμή μου που έπαιξα μαζί τους». Και επειδή η μουσική μπορεί να πει πολλά παραπάνω από τις λέξεις, απολαύστε παρακάτω  τα κομμάτια.

Λύρα-Τραγούδι: Χαρίτος Τζαγκαράκης

Λαούτο: Γιώργος Ρεράκης

Κιθάρα: Γιάννης Κοζυράκης

Μπάσο: Νίκος Τσακουντάκης

Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Μαυράκης

 

Της Ειρήνης Μαράκη

Loading