• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Στα «μαύρα» σκοτάδια ο Κόκκινος Πύργος και το μισό Τυμπάκι

Kρήτη: Συνελήφθη 39χρονος για απειλή και εκδικητική πορνογραφία – Καταδίωκε την πρώην σύντροφό του από το 2023

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με το μαχαίρι που εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο και καφετέρια

Στο Βενιζέλειο 11χρονο παιδάκι με τη μητέρα του μετά το τροχαίο στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο ΠΑΓΝΗ… Ενός λεπτού σιγή από τους χειρουργούς στη μνήμη του μικρού Άγγελου

Hράκλειο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, «χτύπησε» δίκυκλο και εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες

Σεισμοί: Ενημερωνόμαστε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας (Βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηρακλείου – Μεσαρά – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο

Χίλια ΜΠΡΑΒΟ: 13χρονη στην Κρήτη έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν άνδρα!

koritsi plati

Από βέβαιο θάνατο έσωσε έναν ηλικιωμένο άνδρα μία 13χρονη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τη σελίδα “Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης” στο facebook.

Το περιστατικό σύμφωνα με τη σελίδα έχει ως εξής:

Η ώρα ήταν περίπου 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου όταν η 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη είχε σχολάσει από το σχολείο της και επέστρεφε στο σπίτι όταν ξαφνικά βλέπει σε ένα πεζόδρομο της Σητείας έναν ηλικιωμένο άνδρα σχεδόν γονατιστό να κρατά το λαιμό του με τα δυο του χέρια και με κατακόκκινο χρώμα προσώπου να προσπαθεί να αναπνεύσει (σημάδι πνιγμονής από τροφή η ξένο σώμα).
Το μικρό κορίτσι αντέδρασε άμεσα γιατί αναγνώρισε τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε ο ηλικιωμένος και αποφάσισε να τον βοηθήσει κάνοντας μια τεχνική που απελευθερώνει τον αεραγωγό από ξένο σώμα, με αποτέλεσμα μετά από 5 χτυπήματα ανάμεσα στην ωμοπλάτη και 5 κοιλιακές ωθήσεις, το κομμάτι της τροφής που ήταν ένα μεγάλο κομμάτι κρέας από σουβλάκι, να πεταχτεί στην 5 κοιλιακή ώθηση και να απελευθερωθεί ο αεραγωγός του ηλικιωμένου.. Ο άνθρωπος φανερά σοκαρισμένος και με τρεμάμενη φωνή, αφού έκατσε και ηρέμησε, ευχαρίστησε θερμά τη μικρή και έφυγε για το σπίτι του.
Το φοβερό σ αυτή την ιστορία είναι ότι η μικρή είχε παρακολουθήσει πριν 2 χρόνια, σεμινάριο για της πρώτες βοήθειες στο σχολείο της από την ΕΔΕΑΚ και θυμόταν όλες τις ενέργειες που κάνουμε για να βοηθήσουμε κάποιον που έχει υποστεί πνιγμονή.
Να τονιστεί ότι η μικρή Καλλιόπη είναι κόρη μέλους της ΕΔΕΑΚ Σητείας, που σύμφωνα με την ίδια , είχε διαβάσει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της μαμάς της, ενώ συχνά τις έλυνε απορίες που είχε γύρω από τις πρώτες βοήθειες και από ότι φάνηκε γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει.

 

 

 

ekriti.gr

    Read Previous

    Προσοχή! Δυνατές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες, προ των πυλών

    Read Next

    Προσοχή: Βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα στην Κρήτη

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular