Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία από την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ
ploio

Δεν θα λύσουν τους κάβους τους για 48 ώρες τα πλοία σε όλη τη χώρα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης 16-5-017 και θα λήξει στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017.

Να σημειωθεί πως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή του έθεσαν τα θέματά τους που πλήττουν το προσωπικό.

Το θέμα του μη προσδιορισμού του συντελεστή αναπλήρωσης στα συντάξιμα χρόνια των ναυτικών και η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές είναι μείζονα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία ενώ ζητήθηκε η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

Στη συνέχεια κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ενώ στελέχη της Ομοσπονδίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες καλό είναι να επικοινωνούν με τα πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Τέλος, στη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και την 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), που αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπεται, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου από τις 6:00π.μ., έως τις 10:00π.μ.