• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Με πυροβόλησαν την ώρα που τραγουδούσα, λέει ο Βασίλης Σκουλάς και εναντιώνεται στις μπαλωθιές

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Vinkmag ad

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου

Vinkmag ad
48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ με προοπτική κλιμάκωσης.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το πρωί και για 48ωρες τα πλοία. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίασή της στις 27-10-2021, κήρυξε 48ωρη πανελλαδική απεργία στα  επιβατηγά πλοία ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά-πορθμεία) με έναρξη από αύριο Τετάρτη 10-11-2021 στις 06:01 έως την Παρασκευή 12-11-2021 στις 06:01, με προοπτική κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά τής εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».

Όπως προσθέτει, «παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες, τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα τη σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του Ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων, τη μόνιμη πλέον παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ως και τη συνεχιζόμενη ανεργία του κλάδου, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανάκαμψή της».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05:30 στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον ίδιο χώρο στις 10:30.

 

 

cretalive.gr

    Read Previous

    Ηράκλειο: Πρωινή καραμπόλα – Μηχανάκι κόπηκε στα δύο, στο νοσοκομείο ένα άτομο

    Read Next

    Μοίρες: Ένοχοι οι τέσσερις για την αιματηρή επίθεση στον 33χρονο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular