Δεν έχουμε το θεό μας: Επέστρεψε στην Κρήτη μετά από 60 χρόνια και του έκαψαν το αυτοκίνητο!
fotia se autokinito1

Έζησε και δούλεψε 60 χρόνια στο εξωτερικό, είχε όμως για πάντα ένα όνειρο: Να επιστρέψει στη γενέτειρά του την Κρήτη και να ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του, εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε… Δυστυχώς όμως, η επιστροφή στα πάτρια εδάφη έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη…

Ο λόγος για έναν συνάνθρωπό μας ο οποίος μετά από έξι δεκαετίες σε χώρα του εξωτερικού, επέστρεψε για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί μας. Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα 4 προς 5 Μαρτίου 2018, λίγες μόνο ώρες μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, άφησε το αυτοκίνητό του αναγκαστικά, επειδή ξέμεινε από βενζίνη, πάνω στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν την είσοδο ενός από τα χωριά του τόπου μας, χωρίς να εμποδίζει τίποτα και κανέναν. Επιστρέφοντας το πρωί για να το πάρει το βρήκε καμένο ολοσχερώς! Τόσο το περιστατικό όσο και τα στοιχεία του παθόντος έγιναν αμέσως από την αρχή γνωστά στις Αρχές.

Για την δυσάρεστη εμπειρία που έζησε, λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Ντροπή! Είμαι συνταξιούχος και μετά από εξήντα χρόνια στο εξωτερικό ήρθα στην Κρήτη, για να ολοκληρώσω τον κύκλο της ζωής μου εδώ: Στην Κρήτη, τη χώρα των προγόνων μου, για την Ελευθερία της οποίας ο παππούς μου έδωσε την ίδια τη ζωή του πριν από 121 χρόνια ακριβώς. Ως υποδοχή μου κάψατε άδικα το αυτοκίνητό μου. Δεν έχω αποταμιεύσεις, ζω μόνο με τη σύνταξή μου και δεν διαθέτω τα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσω ένα άλλο αυτοκίνητο. Πάντα επαινούσα στους φίλους μου στο εξωτερικό την ομορφιά της Κρήτης, τη φιλοξενία, τη λεβεντιά, τη δικαιοσύνη και τις πολλές άλλες αρετές των Κρητών. Τώρα; Ντρέπομαι να τους πω τι μου συνέβη. Λυπηρό πολύ. Κυρίως αισθάνομαι Οίκτο. Σας λυπάμαι εσάς που το κάνατε αυτό, μια τέτοια βάρβαρη πράξη, γιατί θα πρέπει να υπάρχει πολύ απελπισία μέσα σας για να κάνετε κάτι τέτοιο. Εύχομαι να βρείτε τη δύναμη να συγχωρήσετε τον εαυτό σας. Η δική μου συγχώρεση σας έχει ήδη δοθεί.»

(Φωτογραφία αρχείου)

 

 

 

 

ekriti.gr