Δεν πάμε καθόλου καλά ζήτησαν Υπεύθυνη δήλωση νηστείας σε Δημοτικό Σχολείο!
dilosi-nisteias

Με μια πρωτότυπη διαδικασία θα γίνει φέτος η θεία κοινωνία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του χωριού Κεντρί του Δήμου της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, τα παιδιά τους μετέφεραν στο σπίτι έγγραφο που τους δόθηκε από το σχολείο το οποίο καλείται ο κηδεμόνας να υπογράψει δήλωση η οποία αναφέρει ότι ο μαθητής έχει προετοιμαστεί για να μεταλάβει λίγο πριν την Μ. Εβδομάδα.

Το κωμικό-τραγικό γεγονός, το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε άλλο σχολείο, πραγματικά γεννά ένα σωρό από ερωτηματικά για την λειτουργία των θεσμών και των προσώπων που τα στελεχώνουν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ενημερωθήκαμε πως δεν έχει ζητηθεί τέτοιο χαρτί από την πλευρά της Εκκλησίας και του Ιερέα.

Το Ράδιο Λασίθι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν στην παρούσα φάση να δοθούν απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κουγιουμτζάκης, δικαιολόγησε το γεγονός σαν μη προκλητικό και φυσικό και ανακοίνωσε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

Πηγή: radiolasithi.gr