Δεν θα αλλάξει η ημερομηνία των Πανελλαδικών ούτε θα παραταθεί το διδακτικό έτος εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 28 Απριλίου
Δεν θα χρειαστεί παράταση του διδακτικού έτους, και ούτε θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων , εάν τα σχολεία ανοίξουν , μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 28 Απριλίου, από τον αρχικό προγραμματισμό, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ,μιλώντας σήμερα στον Αντέννα, στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Ν. Ρογκάκο.

Οι Πανελλαδικές  Εξετάσεις θα γίνουν αργότερα, μετά δηλαδή τις ήδη προγραμματισμένες τις ημερομηνίες, μόνο αν υπάρξει νέα απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, μετά το Πάσχα, είπε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη.

Για το διδακτικό έτος η υφ. Παιδείας δήλωσε ότι παράταση θα γίνει μόνο εάν τα σχολεία θα είναι κλειστά και μετά τις γιορτές το Πάσχα, ενώ σημείωσε τα εξής:

  • Η νέα ΚΥΑ ορίζει την απαγόρευση λειτουργίας μέχρι 10 Απριλίου και επανερχόμαστε στις 28 Απριλίου , ημέρα Δευτέρα, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
  • Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 28 Απριλίου  αυτό εξαρτάται άμεσα από το τι θα μας πει εκείνη τη στιγμή  η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
  •  Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί το σχολικό έτος
  • Όσο περισσότερο προχωράμε σε μια περαιτέρω αναστολή κ οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν την ύλη τους , με μικρότερο άγχος για το Δημοτικό  Σχολείο γιατί το 1/3 της ύλης μπορείς  πιο εύκολα να το διαχειριστείς με τον εκπαιδευτικό.
  • Στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα γίνουν πιο μεγάλες παρεμβάσεις

 Η λήξη μαθημάτων και οι ημερομηνίες εξετάσεων το περσινό σχ. έτος

Πέρσι τα μαθήματα έληξαν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Το περσινό πρόγραμμα των  Πανελλαδικών

Πέρσι οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν   για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου.

Δείτε εδώ το περσινό πρόγραμμα

Οι προαγωγικές εξετάσεις

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξήχθηαν από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργήθηκαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Στο Γυμνάσιο

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις πέρσι διεξήχθησαν  από την Πέμπτη 30 Μαΐου  έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί   επιδίδονταν  στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019, σε ημερομηνία που έκρινε κάθε σχολική μονάδα.

Στα Δημοτικά

Σύμφωνα  με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών” η  διδασκαλία των μαθημάτων    λήγει στις 15 Ιουνίου  .

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών  .

 

Πηγή