Δήλωση του πρωθυπουργού: Η Βουλγαρία δηλώνει έτοιμη για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα!
voulgariki simaia

Η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., της οποίας ο μισθός είναι μισός σε σχέση με την Ελλάδα, είναι έτοιμη να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μείωση στην κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Boyko Borissov.

Με την Ελλάδα να προσπαθεί να συνθέσει μία ενδελεχή πρόταση οικονομικού πακέτου για να πείσει τους δανειστές να μην την πετάξουν από το ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μελετούν διάφορα σενάρια. Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ένα θέμα για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Sawsan Chebli.

Η Ελλάδα, η πιο χρεωμένη χώρα της ηπείρου ζει πρωτόγνωρες εποχές, σύμφωνα με το πρακτορείο, αφού ο κίνδυνος ενός Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ η κρίση στη χώρα σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα επηρέαζε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο Borissov ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την Ελλάδα να “επιπλεύσει”.

Αν και το 21% της Βουλγαρίας των 7,2 εκατομμυρίων ανθρώπων ζουν υπό το όριο της φτώχειας σύμφωνα με στοιχεία του 2013, έχει το τέταρτο μικρότερο δημόσιο χρέος της Ε.Ε.

Ο Βorissov ανέφερε πως ο πληθυσμός της Ελλάδας δεν θα πρέπει να υποφέρει λόγω των λαθών των ηγετών του, και η βοήθεια θα είναι σημαντική, εάν αυτή χρειαστεί.

“Εάν οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν φαγητό, βενζίνη, φάρμακα, τότε αυτό είναι ανθρωπιστική κρίση”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “Ελπίζω να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ελπίζω να τα καταφέρουν μόνοι τους. Δεν φταίνε οι πολίτες για τα λάθη των πολιτικών που τους έφεραν σε αυτό το σημείο”.

 

 

www.newmoney.gr