• 12 Ιουνίου, 2024

Δήμος Φαιστού: Άμεση απολύμανση οικισμών μετά την εμφάνιση 2 κρουσμάτων κορωνοϊού

Vinkmag ad

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Φαιστού, μετά από σχετική ενημέρωση για δύο κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμούς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δυο ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παραμένει άγνωστο το πώς κόλλησαν το ιό ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία ινχηλάτησης.

“Έπειτα από εντολή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης και Υγείας κ. Νίκος Καργάκης, μετέβησαν τόσο στον οικισμό Μαγαρικαρίου, όσο και στον οικισμό Σίβα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε απολυμάνσεις με στόχο την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε άμεσα σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από το Ειδικό Σχέδιο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το οποίο έχει καταρτίσει η Αντιδημαρχία Υγείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δημάρχου και την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση το Ειδικό Σχέδιο, όλες οι προσβάσεις από και προς τις οικίες των ατόμων που φέρονται να νοσούν από τον ιό, απολυμάνθηκαν με εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα και τηρουμένων όλων των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας, όπως επίσης απολυμάνθηκαν κεντρικοί δρόμοι, πλατείες και σημεία πιθανής μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών. Με βάση το Ειδικό Σχέδιο κατά της εξάπλωσης του ιού, οι δύο Αντιδήμαρχοι πραγματοποίησαν παράλληλα ενημέρωση προς τους κατοίκους των οικισμών για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και τήρηση του πρωτοκόλου περιορισμού εξάπλωσης κατά του κορωνοϊού, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων και τον ΕΟΔΥ.

Τονίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα, οι στενές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πρέπει να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα, ανεξάρτητα από το αν έχουν εκδηλώσει ή όχι συμπτώματα. Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν επίσης τη δεδομένη στιγμή, δεν προβλέπονται μαζικά rapid tests κορωνοϊού, παρά μόνο στις περιπτώσεις που ανιχνευθούν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα στον ίδιο οικισμό. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχουν διαβεβαιώσει τη Δημοτική Αρχή πως σε όποια περίπτωση χρειαστεί παρέμβαση, αυτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πρώτου κύματος”.

«Είναι γνωστό σε όλη τη χώρα πως οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουμε λάβει, ενώ θέσαμε άμεσα σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από το Ειδικό Σχέδιο του Δήμου μας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από την πρώτη κιόλας ημέρα της καραντίνας. Όμως, είναι γνωστό πως η ευθύνη του καθένα είναι εκείνη που μαζί με τη συμβολή των ειδικών και την υποστήριξη του Δήμου, θα μπορέσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γι’ αυτό φοράμε όλοι μάσκα, τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε συχνά τα χέρια μας και τηρούμε στο ακέραιο τις υποδείξεις των ειδικών. Το δεύτερο κύμα απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ας αποδείξουμε πως έχουμε όλοι μαζί την υπευθυνότητα να το αντιμετωπίσουμε όπως και το πρώτο».

Loading

  Read Previous

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιστώνονται 420 εκατ. ευρώ σε 79.004 δικαιούχους

  Read Next

  Ο 25χρονος απομονώθηκε όταν έμαθε ότι νόσησε – «Δεν άντεξε η καρδιά του», λέει ο αδερφός του

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular