Δύναμη ψυχής: Χορεύει φανατικά Ζούμπα, παρά τη σοβαρή ασθένειά της – ΒΙΝΤΕΟ
d96e26

Η 6χρονη Audrey Nethery είναι ένας ξανθός άγγελος. Όπως πολλά άλλα κοριτσάκια της ηλικίας της, λατρεύει το χορό και ειδικά τη Ζούμπα.

Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει δεν την σταμάτησε από το να συμμετάσχει στο Ετήσιο Συνέδριο Ζούμπα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Ορλάντο των ΗΠΑ και να χορέψει μαζί με τους προπονητές.

Σε ηλικία δύο μόλις μηνών, η Audrey διαγνώσθηκε με αναιμία Ντάιαμοντ Μπλάκφαν (DBA), μια διαταραχή του αίματος στην οποία η μυελός των οστών δεν παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται σοβαρής μορφής αναιμία.

Τυπικά συμπτώματα της ασθένειας είναι η υπερβολική κόπωση, η αδυναμία, το χλωμό δέρμα και το χαμηλό ανάστημα.

Η Audrey έλαβε πρόσκληση για το συνέδριο Ζούμπα και χόρεψε μαζί με προπονητές και χορευτές μπροστά σε χιλιάδες άτομα.

Το βίντεο που ανέβασε ο πατέρας της στο YouTube και έχει αποσπάσει σχεδόν 8 εκατομμύρια views μέχρι σήμερα.

Η Audrey ευτυχώς δεν πονά πολύ λόγω της αναιμίας και λαμβάνει αγωγή με στεροειδή για να διαχειριστεί τη νόσο. Τον περασμένο Ιούνιο, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε επέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί μια συγγενής καρδιακή ανωμαλία.

Η μητέρα της δηλώνει ότι είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, παρά την ασθένειά της. Σηκώνεται νωρίς το πρωί, πηγαίνει στο σχολείο, κάνει τα μαθήματά της και παίζει. Πέρα από το χαμηλό της ύψος, η ασθένεια δεν της έχει προκαλέσει άλλα εμφανή συμπτώματα.

 

 

www.newsitamea.gr