Δύο 14χρονοι αποπειράθηκαν να βιάσουν 13χρονο κορίτσι στις τουαλέτες του σχολείου
viasmos_161028_161636

Δύο 14χρονοι μαθητές που φοιτούν στη δευτέρα τάξη γυμνασίου στη Λάρνακα της Κύπρου αποπειράθηκαν να βιάσουν 13χρονη συμμαθήτρια τους της Α΄τάξης. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος των αγοριών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η απόπειρα βιασμού έγινε στις 12 Οκτωβρίου εντός του σχολείου, όταν οι δύο δεκατετράχρονοι μαθητές έκλεισαν στις τουαλέτες τη 13χρονη και της επιτέθηκαν. Η 13χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν από άλλους μαθητές οι καθηγητές οι οποίοι παρενέβησαν.

Οι γονείς του κοριτσιού προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ η διεύθυνση του σχολείου έθεσε υπό πειθαρχική έρευνα τους δύο μαθητές που εμπλέκονταν άμεσα στην υπόθεση, καθώς και δύο ακόμα συμμαθητές τους που θεωρούνται ύποπτοι ως τσιλιαδόροι. Το περιστατικό θέλησαν να δημοσιοποιήσουν οι γονείς του ενός εκ των μαθητών που θεωρούνται ύποπτοι για έμμεση συμμετοχή, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είχαν προβεί σε παραστάσεις προς τη διεύθυνση του σχολείου ώστε το παιδί τους να μην τοποθετηθεί στην ίδια τάξη με τον έναν εκ των μαθητών που είχε ενεργό συμμετοχή επειδή ασκείται κακή επιρροή, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Οι γονείς υποστηρίζουν περαιτέρω ότι η διεύθυνση όφειλε να είναι πολύ πιο προσεκτική επειδή είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης της 13χρονης εντός του σχολικού χώρου.

Πηγή: protothema.gr