Δύο ερωτευμένοι 85χρονοι στα χρόνια του κορονοϊού στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας
Μια 85χρονη από τη Δανία και ένας 89χρονος από την Γερμανία ζουν τον απόλυτο έρωτα και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να συναντιούνται κάθε μέρα κάνοντας πικ νικ και να συνομιλούν στη μεθωριακή γραμμή των συνόρων τους, τα οποία  είναι κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η 85χρονη Ίνγκα Ράσμουσεν, που ζει στο Γκάλεχους στη Δανία, γνώρισε τον 89χρονο Κάρστεν Τίχσεν Χάνσεν από το Ζυντερλύγκουμ, πριν από δύο χρόνια. Χήροι και οι δύο, ερωτεύθηκαν αμέσως και όλον το 2019 ήταν αχώριστοι.

Όμως λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, στις 14 Μαρτίου η Δανία έκλεισε τα σύνορά της ενώ δύο μέρες αργότερα ακολούθησε και η Γερμανία.

Το ζευγάρι μιλούσε αρχικά συνεχώς στο τηλέφωνο όμως ο έρωτας τους είναι τόσο δυνατός που αποφάσισαν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Η Ρασμούσεν φθάνει στη μεθοριακή γραμμή στο πέρασμα του Άβεντοφτ με το αυτοκίνητό της κι εκείνος έρχεται με το ποδήλατό του. Φέρνοντας καρέκλες από το σπίτι τους, κάθονται αντικριστά ο καθένας από τη δική του μεριά των συνόρων και περνούν την ώρα τους, τρώγοντας μπισκότα και πίνοντας καφέ, που φέρνουν με θερμός, ή Geele Köm–ένα τοπικό σναπς.

«Είναι κρίμα που γίνεται αυτό αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η αγάπη προχωρά. Είναι ωραίο να βλέπουμε ο ένας τον άλλο μια φορά την ημέρα, έστω κι έτσι. Δεν μπορούμε να αγκαλιασθούμε και να φιληθούμε, αλλά η αγάπη είναι εδώ και μπορούμε να συζητάμε για το τι νέο συμβαίνει στη ζωή μας», τονίζει ο Χάνσεν.

Το ζευγάρι πιστεύει ότι μετά το Πάσχα θα μπορούνε πλέον να βλέπονται και να αγκαλιάζονται κανονικά και κάνουν μάλιστα και σχέδια για το μέλλον καθώς ανυπομονούν να ταξιδέψουν μαζί σε άλλες χώρες!

Πηγή: newsbeast.gr