Δείτε πού έκρυψε 20 εκατ. δολάρια ένας Βραζιλιάνος απατεώνας
lefta stroma

Ο Κλέμπερ Ρενέ Ροζέριο Ρότσα συνελήφθη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος – Είχε κρύψει τα χαρτονομίσματα στο στρώμα του κρεβατιού του

Πού μπορεί να κρύψει ένας κακοποιός κάποια… εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε από απάτη μεγάλης έκτασης; Στην υπόθεση που αναφερόμαστε, ο απατεώνας βρήκε τον τρόπο να… κοιμάται αγκαλιά με τα χρήματα που έκλεψε με το σύστημα της πυραμίδας. Πώς; Είχε φτιάξει με ειδικό τρόπο το στρώμα του κρεβατιού του και κατάφερε να στριμώξει χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 20 εκατ. δολαρίων!

Ο Κλέμπερ Ρενέ Ροζέριο Ρότσα πέταξε από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ πριν από μερικές ημέρες, προκειμένου να συναντήσει έναν συνεργάτη του στη μεγάλη απάτη που είχε στήσει. Ο Ρότσα και ο υποτιθέμενος συνεργάτης του, συναντήθηκανν σε εστιατόριο στο Χάντσον της Μασαχουσέτης. Εκεί, παρέλαβε μία βαλίτσα με το ποσό των 2,2 εκατ. δολαρίων.

Οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας τον ακολούθησαν σε ένα διαμέρισμα στο Γουέστμπορο, όπου και συνελήφθη. Μετά την προσαγωγή του, οι αστυνομικοί έψαξαν για στοιχεία το διαμέρισμα. Με μεγάλη τους έκπληξη, ανακάλυψαν ότι κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του, υπήρχαν αμέτρητα χαρτονομίσματα.

Ο Ρότσα είχε καταφέρει να ξεγελάσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων και σκοπός του ήταν να «ξεπλύνει» τα χρήματα από τα κέρδη της απάτης, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα να τα ξοδέψει. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή αστυνομία είχε γίνει κάτοχος πληροφορίας για τη δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου και τον παρακολουθούσε από τη στιγμή που αφίχθηκε στις ΗΠΑ.

Η φοροδιαφυγή από ξέπλυμα χρήματος στις ΗΠΑ ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια, ενώ οι αρχές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη αυτή μάστιγα.

 

 

 

www.protothema.gr