Δολοφονία Όθωνα Ανδρουλιδάκη: Στο σκαμνί για τις 57 μαχαιριές
othonas

Ο αδικοχαμένος Όθωνας Ανδρουλιδάκης είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 13ης Αυγούστου του 2015, μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες.

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος είχε δεχτεί 57 μαχαιριές από δύο νεαρούς άνδρες, μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες Ηρακλείου, τον Αύγουστο του 2015

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει σήμερα ένας 24χρονος – σήμερα – άνδρας, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε δις ισόβια κάθειρξη.

Ο αδικοχαμένος Όθωνας Ανδρουλιδάκης είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 13ης Αυγούστου του 2015, μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας δεχτεί συνολικά 57 μαχαιριές! Οι δράστες, αφού σκότωσαν τον 71χρονο, έφυγαν ανενόχλητοι, έχοντας αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών από τη Βουλγαρία, η υπόθεση διαχωρίστηκε για τον δεύτερο δράστη, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος ήταν ανήλικος. Ωστόσο, ο 24χρονος – σήμερα – άνδρας δικάστηκε κανονικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου:

Τον Οκτώβριο του 2016, ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο, εκτός από αυτή της «κακόβουλης βλασφημίας».

Οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο τη μέγιστη των ποινών τόσο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, όσο και για τη ληστεία: Ισόβια για το φονικό και ισόβια και για την πράξη της ληστείας λόγω της ιδιαίτερης σκληρότητας που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος του άτυχου άνδρα. Ας σημειωθεί ότι στον νεαρό καταδικασθέντα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2017, η υπόθεση αναβίωσε ξανά στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο έτερος δράστης, που ήταν 17 χρονών όταν έγινε το έγκλημα. Ο 20χρονος – σήμερα – νεαρός κρίθηκε, και αυτός, ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 35 ετών και για τις δύο αυτές πράξεις, ωστόσο η ποινή του συγχωνεύτηκε τελικά σε 25 έτη.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης τού νεαρού ζήτησε από το Δικαστήριο τη χορήγηση ελαφρυντικών στον εντολέα του, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την Έδρα. Κατόπιν, ο καταδικασθείς μεταφέρθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων για να εκτίσει την ποινή του.

φωτογραφία αρχείου dreamfm

neakriti.gr