Δώρισαν αντίγραφο του Δίσκου της Φαιστού, από μπρούντζο, στο Μουσείο της πόλης Γκουανγκντόνγκ
Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας τους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, διεξάγουν, από κοινού με άλλους παραγωγικούς φορείς, σειρά επαφών στα πλαίσια σημαντικής επίσκεψης στην Κίνα.mpras

Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της πρωτοβουλίας δόθηκε από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα «Rose Weddings 2014» που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κρήτη. Ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την Σαγκάη και την επαρχία Fujian για την πραγματοποίηση τουριστικών επισκέψεων με αντικείμενο την τέλεση γάμου στη Κρήτη.

Στα πλαίσια αυτής της αποστολής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ.  Μιχάλης Βαμιεδάκης, δώρισαν αντίγραφο του φημισμένου Δίσκου της Φαιστού, από μπρούντζο, στο Μουσείο της πόλης Γκουανγκντόνγκ (Guangdong Foreign Affairs Museum) στην επαρχία Guangdong.

Η κοινή αποστολή Περιφέρειας-ΟΛΗ-φορέων-επιχειρήσεων επισκέπτεται 4 επαρχίες της Κίνας, με συνολικό πληθυσμό 600εκ. κατοίκους και έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των αντίστοιχων τοπικών τουριστικών οργανισμών. Ανάμεσα στο άλλα ο ΟΛΗ επιδιώκει να διαμορφώσει τις συνθήκες για την πραγματοποίηση επισκέψεων κρουαζιέρας στο Αιγαίο και τη Κρήτη από κινέζους πολίτες.

Ήδη η κρουαζιέρα, ως εναλλακτική μέθοδος διακοπών αρχίζει να προσελκύει κοινό και στη Κίνα με παρουσία σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου που προωθούν το συγκεκριμένο προϊόν στην Άπω Ανατολή. Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες της Κίνας να ενημερωθούν για την δυνατότητα περιήγησης σε πολλούς προορισμούς ταυτόχρονα, στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, διαμέσου των εκδρομών κρουαζιέρας

Αυτό, δηλαδή η διείσδυση στην αχανή τουριστική αγορά της Κίνας, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της χώρας μια και ήδη σημαντικός αριθμός κινέζων ταξιδεύει στο εξωτερικό. Επίσης, η κρουαζιέρα θα κερδίσει, σύντομα, το δικός της μερίδιο στην κινεζική αγορά. Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται μέχρι το 2020 να ταξιδεύουν ετήσιος πάνω από 6 εκ.  επιβάτες με κρουαζιερόπλοια.