‘Εχασε τη μάχη ο πρώιν προπονητής της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών άφησε την Παρασκευή ο Τίτο Βιλανόβα αφού η μάχη με τον καρκίνο αποδείχθηκε άνιση.vilanova

O πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα έδωσε γενναία τον αγώνα του για περισσότερο από δύο χρόνια.

Εφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη όπου υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία αλλά η φύση της ασθένειάς του ήταν τέτοια που δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι άλλο.

Την προηγούμενη Παρασκευή εισήχθη σε κλινική της Βαρκελώνης με γαστρικές επιπλοκές, υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά ούτε και αυτό ήταν δυνατόν να τον σώσει.

Ο θάνατος του Βιλανόβα σκόρπισε θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική Ισπανία και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο γενικά.

Οπως έγινε γνωστό, οι πύλες του “Καμπ Νου” θα ανοίξουν απόψε για όποιον θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου δήλωσε σχετικά: “O Τίτο Βιλανόβα είναι ένας άνθρωπος αναφοράς, ένα αιώνιο ποδοσφαιρικό σύμβολο για την Μπαρτσελόνα. Ευχαριστώ για όλα όσα μας έχεις διδάξει.Αναπαύσου εν ειρήνη”.

Ο πρόεδρος της UEFA Mισέλ Πλατινί τόνισε: “Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από το νέο του θανάτου του Τίτο Βιλανόβα. Ηταν σπουδαίος άνθρωπος και φανταστικός προπονητής που πάντα θα θυμόμαστε για τη δουλειά του στην Μπαρτσελόνα”.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Ολυμπιακός. Αναλυτικά αναφέρεται: “Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει στην θλίψη ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου για την απώλεια του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος έζησε ολόκληρη τη ζωή του προσφέροντας και δημιουργώντας στον χώρο του ποδοσφαίρου”.

http://www.contra.gr