Έφυγαν από την Κρήτη, την εγκατέλειψαν και τους περιμένει στην είσοδο του άδειου σπιτιού τους… (Φωτογραφίες)
egkataleleimeniskilitsaxania

Ο “ιδιοκτήτης” της είπε μάλιστα στον πρώην σπιτονοικοκύρη του «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώσε του μια φόλα να τελειώνουμε»

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ενημερώθηκε για τη 10χρονη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία περιμένει εδώ κι ένα μήνα τους «ιδιοκτήτες» της στην είσοδο του άδειου διαμερίσματος όπου την εγκατέλειψαν όταν μετακόμισαν από τα Χανιά στο Βόλο.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου κα Έφη Τσεκμεζόγλου όταν αποστρατεύτηκε ο πατέρας της οικογένειας, που ήταν αξιωματικός του Ναυτικού, αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αφού κατάγεται από το Βόλο. Φόρτωσαν ότι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρεία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή. Φεύγοντας όμως άφησαν πίσω τους ελαφρά τη καρδία και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.

Μια ένοικος της πολυκατοικίας που φρόντιζε τη σκυλίτσα ενημέρωσε το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για την απάνθρωπη αυτή εγκατάλειψη από τους ανεύθυνους «ιδιοκτήτες» της. Εκπρόσωπος του συλλόγου συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος παρουσία του επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο και τον ενημέρωσε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε. Όπως αναφέρει ο σύλλογος η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και όλοι άκουσαν τον «ιδιοκτήτη» της σκυλίτσας να επιπλήττει τον πρώην σπιτονοικοκύρη του καθώς αποκάλυψε ότι το σκυλάκι ήταν δικό του. Μάλιστα τον προέτρεψε να σκοτώσει την ηλικιωμένη σκυλίτσα λέγοντας: «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» θα καταθέσει καταγγελία εις βάρος του «ιδιοκτήτη» της 10χρονης σκυλίτσας στο Α.Τ. Χανίων, με την κατηγορία όχι μόνο της εγκατάλειψης ζώου, η οποία διώκεται ποινικά, αλλά και της προτροπής θανάτωσης με φόλα.

Όπως επισημαίνει ο σύλλογος  αυτή τη στιγμή προέχει να βρεθεί μια σωστή οικογένεια για το πιστό και υπέροχο αυτό πλάσμα, που δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, είναι χαδιάρικο και τρυφερό και του αξίζει μια καλύτερη τύχη. Επείγει η φιλοξενία ή υιοθεσία του καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναφέρει ότι δεν μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα, αφού η σκυλίτσα είναι συνέχεια στην είσοδο.

Όποιος ενδιαφέρεται για τη μικρή να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6945593988 (απογευματινές ώρες).

istoriesadespoton.gr