“Έφυγε” ο ιερέας που έδινε ευχές με μαντινάδες (video)
neakriti-news-image-2

Σε βαρύ πένθος βύθισε ολόκληρη την κοινότητα των Κάτω Γουβών και της Κόξαρης ο θάνατος του Εφημέριου της περιοχής, π. Ηρακλή Πλουμή.

Ο πολύ αγαπητός κληρικός “έφυγε” σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, έπειτα από την άνιση μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στις Κάτω Γούβες, όπου είχαν τελεστεί αμέτρητοι γάμοι και βαπτίσεις ο ιερέας, προέβαινε σε μία ξεχωριστή και άκρως συγκινητική κίνηση. Με το πέρας του μυστηρίου του γάμου, συνήθιζε να δίνει τις δικές του ευχές με πρωτότυπες κρητικές μαντινάδες. Μάλιστα, πολλά ήταν τα ζευγάρια που ταξίδευαν από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως για παράδειγμα από Θεσσαλονίκη, όπου ζευγάρι έφτασε με ελικόπτερο προκειμένου να τους ενώσει με τα δεσμά του γάμου ο π. Ηρακλής.

Ο παπάς Ηρακλής, με το ποίμνιό του να είναι συγκλονισμένο από τον άδικο χαμό του, ήταν ένας ιδιαιτέρως αγαπητός άνθρωπος τόσο για την κοινότητα των Κάτω Γουβών, όσο και για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο χωριό Κόξαρη στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής, όπου έγινε και η ταφή του ιερέα, παρουσία συγγενών, φίλων, ιερέων και όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αγαπητό αυτό ιερέα.

Δείτε ένα βίντεο από Μυστήρια που λειτουργούσε με τον μοναδικό του τρόπο

 

 

 

(βίντεο: Σωκράτης Δαμουλάκης)

www.neakriti.gr